Επίθεση Βαρβιτσιώτη σε Δρίτσα για το μεταναστευτικό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015, 20:13
Επίθεση Βαρβιτσιώτη σε Δρίτσα για το μεταναστευτικό
«H Κυβέρνηση συνεχίζει, ακόμα και τώρα, να λειτουργεί στο μεταναστευτικό περισσότερο ως "Κυβέρνηση διαμαρτυρίας", παρά ως "Κυβέρνηση λύσεων". Χθες, μάλιστα, μέσω του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας, έφθασε στο σημείο να αντιπολιτευτεί, όχι μόνο τους προηγούμενους, αλλά ακόμα και την κοινή λογική», ανέφερε σε δήλωσή του ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
 
Παράλληλα, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «ο κ. Δρίτσας ανακαλύπτει τώρα -και πολύ σωστά- ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος "υπηρετούν τις ανθρώπινες αξίες με επαγγελματισμό και ευθύνη". Ο ίδιος, όμως, καθιστούσε την πρόσφατη ναυτική τραγωδία στο Φαρμακονήσι αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και, με επίσημη δήλωσή του στις 23.01.2014, μιλούσε για "προμελετημένο έγκλημα"».
 
«Επικαλείται τώρα ότι εφαρμόζει πιστά την εγκύκλιο του Λιμενικού Σώματος που θεσμοθέτησε η προηγούμενη Κυβέρνηση στις 8.8.2013. Το Τμήμα Σωμάτων Ασφάλειας του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, με επίσημη ανακοίνωση στις 23.01.2014, ουσιαστικά εγκαλούσε τα στελέχη του Λιμενικού που εφάρμοζαν την εγκύκλιο, κάνοντας λόγο για "απάνθρωπες δολοφονικές τακτικές έναντι των μεταναστών".

Αναγνωρίζει τώρα την ανάγκη ενίσχυσης της χώρας μας από ευρωπαϊκούς πόρους για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων μας. Η επίσημη, όμως, διακήρυξη του κόμματός του για τις ευρωεκλογές του 2014 αναφέρει ρητά ότι «η Ριζοσπαστική Αριστερά οραματίζεται μια Ευρώπη χωρίς Σένγκεν, FRONTEX, και στρατόπεδα κράτησης μεταναστών».
 
Ισχυρίζεται, ακόμα, ότι η Κυβέρνησή του δεν ακολουθεί πολιτική ανοιχτών συνόρων. Όμως, η αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και σύζυγός του, σε συνέντευξή της στις 7.01.2015, δήλωνε: "Πρέπει σε όλα τα σύνορα να υπάρχει ένας ανοικτός δρόμος για να μπαίνουν όλοι όσοι δηλώνουν πρόσφυγες. Κατά συνέπεια δεν μπορείς να έχεις αδιαπέραστα σύνορα".
 
Όταν ο κ. Δρίτσας καταφέρει να ανταποκριθεί στο πολυσχιδές έργο του Υπουργείου του με τα πεπερασμένα οικονομικά του κρατικού προϋπολογισμού, τότε θα μπορεί να ομιλεί. Ως τότε ας σταματήσει τις προσωπικές επιθέσεις και ας απολογείται:
 
Πρώτον, στους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα, εκείνου και της συζύγου του.
 
Δεύτερον, στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για τις κατά καιρούς δημόσιες επικρίσεις, εκείνου και του κόμματός του, στον τρόπο με τον οποίο επιτελούν το πολυσχιδές έργο τους.
 
Τρίτον, στους νησιώτες, γιατί σήμερα βιώνουν τα τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες και την παράνομη μετανάστευση, που αυξήθηκαν δραματικά μέσα σε μόλις 3 μήνες εθνικολαϊκιστικής αριστερής διακυβέρνησης» κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015, 20:13