Σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα και την Αρμενία για τις δηλώσεις που έγιναν την Τρίτη στην Αθήνα σχετικά με την Γενοκτονία των Αρμενίων κατά τις συναντήσεις του Αρμένιου προέδρου Σερζ Σαρκισιάν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα – αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ σημειώνει αιχμηρά ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά «το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας», η οποία «αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα εναντίον της Τουρκικής ταυτότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις περί γενοκτονίας ως «βαρείς ισχυρισμούς» εις βάρος της ίδιας της Τουρκίας και της τουρκικής ταυτότητας.

Καταλήγει ότι η Άγκυρα «ποτέ» δεν θα δώσει αναγνώριση σε όσους επιμένουν να φέρνουν στο προσκήνιο μία τέτοια «παράνομη» γραμμή της Ιστορίας, που είναι «αποσυνδεδεμένη από τις πραγματικότητες, μονομερής και εμμονική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από την ελληνική Πολιτεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης