Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους αγρότες.

«Τα προεκλογικά παραμύθια των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχουν πια καταρρεύσει, μαζί δυστυχώς με όλη την οικονομία με αποκλειστική ευθύνη των μαθητευόμενων μάγων της “παρέας της Αίγινας”», δήλωσε συγκεκριμένα και τόνισε πως ο αγροτικός κόσμος συνεχίζει να απειλείται από επερχόμενη «καταιγίδα μέτρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπενθύμισε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες και τι συμβαίνει σήμερα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

«Θα νομοθετούσαν το αφορολόγητο του καθαρού ατομικού εισοδήματος μέχρι τις 12 χιλιάδες ευρώ και τώρα θα επιβάλουν φόρο 26% από το πρώτο ευρώ, ή αν το καταφέρουν 13% μόνον για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες -με πάνω από 50% του εισοδήματός τους από την αγροτική παραγωγή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα καταργούσαν τα βιβλία εσόδων-εξόδων, για τα οποία βυσσοδομούσαν εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης και τώρα τα βιβλία εσόδων-εξόδων παραμένουν, και μάλιστα μετ΄ επαίνων!

Θα επανέφεραν τη 13η σύνταξη στους συνταξιούχους του ΟΓΑ και τώρα οι ασφαλιστικές εισφορές για τον ΟΓΑ τριπλασιάζονται!

Θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και στους στάβλους και τώρα ο ΕΝΦΙΑ παραμένει και στην αγροτική ιδιοκτησία!»

Ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι για πρώτη φορά φορολογούνται οι αγροτικές επιδοτήσεις από το πρώτο ευρώ και πως ενώ «θα μείωναν το κόστος παραγωγής, αύξησαν το ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 13% στο 23% και καταργούν, όπως φαίνεται, μια σειρά αγροτικών φοροαπαλλαγών, όπως στο αγροτικό πετρέλαιο, για τις οποίες ο κ. Τσίπρας δεν έβγαλε… τσιμουδιά».

Πρόσθεσε επιπλέον ότι ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ υπόσχονταν τράπεζα ειδικού σκοπού, που θα χορηγούσε χαμηλότοκα δάνεια στους αγρότες, οδήγησαν στην ασφυξία των capital controls και πως όσα είπε ο πρωθυπουργός ως σχεδιασμό για τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τους νέους αγρότες ήταν αντιγραφή όσων είχαν ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης