Σύσκεψη στην Αθήνα για να εξεταστούν τα τοπικά ζητήματα που έχουν προκύψει και οι τρόποι για την άμεση αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος στη Χίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Η σύσκεψη θα διεξαχθεί στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα, και σ’ αυτήν έχουν κληθεί να πάρουν μέρος οι συναρμόδιοι τοπικοί φορείς και οργανισμοί και συγκεκριμένα οι δύο βουλευτές του νομού, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και ο τοπικός αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος Χίου, καθώς και εκπρόσωποι της αστυνομίας και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Χίου Μανόλης Βουρνούς δήλωσε ότι στη σύσκεψη «θα θέσουμε για μια ακόμα φορά το αίτημα της άμεσης εκκένωσης της Χίου από τους υπεράριθμους πρόσφυγες και μετανάστες. Αίτημα, επίσης, της τοπικής κοινωνίας που θα προβάλλουμε και ζητά αντιμετώπιση είναι η εξεύρεση άμεσων λύσεων για τη μεταφορά δομής στη Σούδα και του υπαίθριου καταυλισμού στην περιοχή του ΔΗΠΕΘΕ στο κέντρο της πόλης, σε άλλη προτεινόμενη περιοχή με τη συμβολή και του υπουργείου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης