Πρόβλεψη για τις εξελίξεις στην οικονομία έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Όπως εκτίμησε, η πιθανότητα του Grexit είναι «δυστυχώς πολύ μεγαλύτερη τώρα από ό,τι τον περασμένο Ιούλιο». Παράλληλα, ο κ. Χαρδούβελης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι και η φετινή χρονιά θα κλείσει με ύφεση για την οικονομία, παραπέμποντας για καλύτερες ημέρες στο 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας, τέλος, την απαίτηση των δανειστών για τη λήψη προληπτικών μέτρων 3,6 δισ. ο Γκίκας Χαρδούβελης υποστήριξε ότι «οφείλεται ίσως στο ότι δεν μας εμπιστεύονται ή ότι φοβούνται μην πάρουμε Μίκυ Μάους μέτρα στο ασφαλιστικό, όπως έλεγε ο Πολ Τόμσεν».

«Φοβάμαι περιπέτειες» πρόσθεσε επισημαίνοντας και το γεγονός ότι φεύγουν από τη χώρα σημαντικές εταιρείες. Όπως είπε ο κ. Χαρδούβελης, αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, κινδυνεύουν να μην πληρωθούν 3 δισ. ομόλογα της ΕΚΤ και η άμεση συνέπεια θα είναι να κόψουν τον ΕΛΑ στις τράπεζές μας.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε συμφωνήσει τον Δεκέμβρη του 2014 στο e-mail Χαρδούβελη. Το ΔΝΤ δεν συμφώνησε και το σιγοντάρισε και η ΕΚΤ. Το ΔΝΤ έβλεπε τα γκάλοπ και δεν συμφώνησε γιατί δεν ήθελε να δώσει τα 5,2 δισ. που όφειλε σε μια κυβέρνηση που δεν ήθελε» επεσήμανε ο πρώην υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης