Με κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς παραγωγούς συναντήθηκε στο Hollywood ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. O Απόστολος Τζιτζικώστας ηγείται αποστολής της Περιφέρειας στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, με στόχο την προώθηση της περιοχής για κινηματογραφικές παραγωγές, μέσω του Film Office της Περιφέρειας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε αρχικά τη διαδικτυακή πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης Netflix, ενώ συναντήθηκε με μέλη της Ένωσης Εταιριών Κινηματογράφου Αμερικής, καθώς και με τον πρόεδρο της Millennium Films, Τζέφρι Γκρινστάιν (Jeffrey Greenstein), με τον οποίο συμφώνησαν στη δημιουργία στούντιο της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη. Από την πλευρά του, ο κ. Greenstein ανέπτυξε στον περιφερειάρχη τον σχεδιασμό της εταιρίας για το συγκεκριμένο εγχείρημα και τις παραμέτρους του εγχειρήματος, που πρέπει να καλυφθούν, προκειμένου το συντομότερο να δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις και να αρχίσουν τα γυρίσματα ταινιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εστιάζοντας στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης μίλησε για τα μοναδικά της χαρακτηριστικά σχετικά με τα γυρίσματα ταινιών. «Οι εναλλαγές του τοπίου, τα υπέροχα μέρη, το ιδανικό κλίμα, η σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή μας, η δυνατότητα 12ωρων γυρισμάτων ημερησίως, αλλά και ένα σύνολο σύγχρονων υποδομών είναι τα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα για να πάρετε την απόφαση να γυρίσετε πολλές και σπουδαίες ταινίες στην Κεντρική Μακεδονία. Με τη σύσταση του Film Office αποκτήσαμε ακόμη ένα πλεονέκτημα. Έχουμε τη δυνατότητα να σας παρέχουμε κάθε είδους βοήθεια στις παραγωγές σας, ξεπερνώντας γρήγορα κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο» υπογράμμισε.

Οι επικεφαλής της Ένωσης και οι εκπρόσωποι των εταιριών εκφράστηκαν με ιδιαίτερα θετικά λόγια για τις δυνατότητες της περιοχής να φιλοξενήσει παραγωγές τους, ενώ τόνισαν ότι θα διατηρήσουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας για την εξέλιξη της συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Hollywood.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης