Επαφές Τσίπρα στο Βελιγράδι

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014, 12:26
Επαφές Τσίπρα στο Βελιγράδι
Επίσκεψη στο Βελιγράδι πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σήμερα το πρωί συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του σερβικού κοινοβουλίου Βλάντιμιρ Μαρίνκοβιτς.

Στη συνάντηση αυτή εκφράστηκε η ανάγκη για ανάπτυξη των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα -πολιτική, οικονομία κ.ά.- και της συνεργασίας μεταξύ των κοινοβουλίων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε επίσης με την Επιτροπή Ελληνοσερβικής Φιλίας του σερβικού κοινοβουλίου. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς και η μεταξύ τους συνάντηση βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη.

Νωρίς το απόγευμα, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον κινηματογράφο Ζβέζντα, που είναι υπό κατάληψη από πολίτες που ζητούν να επαναλειτουργήσουν οι παλιοί κινηματογράφοι και να μη γίνουν σούπερ μάρκετ. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ένδειξη συμπαράστασης σ' αυτήν την κίνηση των πολιτών.

Αργά το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εργασίας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν, θα επισκεφθεί την πόλη Ομπρένοβατς, που επλήγη από πλημμύρες την περασμένη άνοιξη. Για σήμερα το βράδυ είναι προγραμματισμένη ομιλία του κ. Τσίπρα στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014, 12:26