Με την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο του Αμερικανικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας (United States Council on Competitiveness) Deborah Wince-Smith συναντήθηκε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε η επανενεργοποίηση παλαιότερης συμφωνίας συνεργασίας για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα, καθώς και βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται από το Αμερικανικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι, όπως υπογράμμισε η κα Wince -Smith, στις ΗΠΑ, το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός, με έντονη τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος συνδιαμορφώνει προτάσεις πολιτικής για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας της αμερικανικής οικονομίας.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε από τη μεριά του ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι η προώθηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου και σε αυτήν την κατεύθυνση είναι ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης