Επαφές Κουντουρά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015, 13:49
Επαφές Κουντουρά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκλήρωσε το ταξίδι της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία εξασφάλισε συμφωνίες για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού και την προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα.

Κατά την επίσκεψή της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η κα Κουντουρά είχε συναντήσεις στο Ντουμπάι με την υπουργό Επικρατείας αρμόδια για θέματα επενδύσεων Η.Ε. Mrs Reem Al Hashemi, τον γενικό διευθυντή Υπηρεσίας Ενημέρωσης σεΐχη Hesher Bin Juma Al Maktoum, τον σεΐχη Αhmed Bin Saeed Al Maktoum, πρόεδρο της Emirates Airlines και διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητήριου του Ντουμπάι Hamad Buanim, τον επικεφαλής της Investment Corporation Dubai, Mohamed Al Shaibani.

Στο Άμπου Ντάμπι, η Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αρχής Τουρισμού και Πολιτισμού σεΐχη Sultan Bin Tahnoon Al Nahyan και με στελέχη της Etihad Airways.

Η αναπληρώτρια υπουργός παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τους στόχους του ελληνικού τουρισμού με ιδιαίτερη έμφαση στην αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι πολίτες των οποίων από τις αρχές Μαΐου μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα, στον χώρο Schengen, χωρίς θεώρηση (visa), εξέλιξη στην οποία πρωτοστάτησε η χώρα μας.

Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι η ίδια θα υποστηρίξει και θα συνδράμει εμιρατινή επιχειρηματική αποστολή που θα επισκεφθεί τη χώρα μας μετά το καλοκαίρι, προκειμένου να συζητήσει τη δυνατότητα επενδύσεων στην Ελλάδα.

Τέλος, η Έλενα Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις σε κορυφαία ΜΜΕ μεταξύ αυτών στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Albayan», σε τηλεοπτικούς σταθμούς, στα δορυφορικά δίκτυα RT (Ρωσία) και CCTV (Κίνα) προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015, 13:49