Το χρονικό ορίζοντα των εκλογών προσδιόρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, είναι μια καλή πρόβλεψη για διάλυση της Βουλής», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι τελικές αποφάσεις για την ημερομηνία δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

«Η προεκλογική περίοδος θα είναι περίοδος εργασίας για την κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Καψής και πρόσθεσε ότι «βασική επιδίωξη είναι να διαμορφώσουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τη νέα κυβέρνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για το κλίμα έντασης που χαρακτηρίζει την προεκλογική περίοδο, απάντησε ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τριβές ανάμεσα στα κόμματα, ωστόσο «παρά αυτές πρέπει να προχωρήσουμε στις μνημονιακές δεσμεύσεις μας και όλοι, οι υπουργοί, ο πρωθυπουργός και τα κόμματα, κρινόμαστε από τον λαό».

Αναφερθείς στην ένταση που υπήρξε από την ανακοίνωση για πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση καλύπτεται από τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Μάκη Βορίδη.

Όσον αφορά στο θέμα των ταξί, ο κ. Καψής απάντησε πως «οτιδήποτε γίνεται ή θα γίνει, γίνεται σε συνεννόηση με τους εταίρους», ενώ κυβερνητικοί παράγοντες τόνιζαν ότι για το θέμα γίνονταν συζητήσεις με την τρόικα πριν τη συμφωνία για το Μνημόνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε ακόμη για τις αντιρρήσεις ή και τις έντονες αντιδράσεις περιφερειαρχών σχετικά με τους «χώρους φιλοξενίας» των παράνομων μεταναστών και, αφού επισήμανε την ανάγκη για σωστή και ολοκληρωμένη διαβούλευση, τόνισε ότι το Μέγαρο Μαξίμου και ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι σε στενή συνεργασία, ώστε να προχωρήσει το γρηγορότερο το σχέδιο της κυβέρνησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης