Έντονη αντίδραση του Ανδρέα Ξανθού για την εταιρεία που απέσυρε ογκολογικά φάρμακα από τη λίστα

Έντονη αντίδραση του Ανδρέα Ξανθού για την εταιρεία που απέσυρε ογκολογικά φάρμακα από τη λίστα
Να επιδείξει στάση ευθύνης κάλεσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, τη φαρμακευτική εταιρεία που αιφνιδιαστικά, όπως είπε, αποφάσισε να αποσύρει ογκολογικά φάρμακα από τη λίστα εν μέσω διαπραγμάτευσης.

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για τα ωράρια των γιατρών του ΕΣΥ, ο κ. Ξανθός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα, τονίζοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ενημερώσει για την ενέργεια της εταιρίας, τόσο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσο και τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.

«Θα δούμε αν θα υλοποιηθεί στη πράξη η απειλή της εταιρίας. Αν θα έχουν οι ογκολογικοί άρρωστοι το φάρμακό τους, δεν είναι ζήτημα ενός ''μπίζινες-πλαν'' μιας εταιρείας, αλλά είναι πολιτικό θέμα. Έχουμε ήδη ενημερώσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και όλες τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και οργανισμούς. Εμείς θα θέλαμε να κρατήσει στάση ευθύνης σε αυτό το ζήτημα. Είναι άλλο να κάνεις κριτική και άλλο να νομιμοποιείς μονομερή ενέργεια εταιρίας που πλήττει τους πολίτες και τους ασθενείς. Ελπίζω να δοθεί σήμα ότι αυτό είναι μια πρακτική που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Να συζητήσουμε διεξοδικά ναι, να το κάνουμε, δεν μπορεί όμως να εκβιαζόμαστε από την εταιρία. Θα ασκήσουμε όποια πολιτική διαθέτουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017, 21:49