Στην πρεσβευτική κατοικία της Ελλάδας στο Κάιρο, που είχε «ντυθεί» στα χρώματα της Ελλάδας, με το γαλάζιο φως να κυριαρχεί σε κάθε τοίχο της και το λευκό να διαπερνά με ακτίνες λέιζερ τη ζεστή βραδιά στην κοσμοπολίτικη συνοικία του Ζαμάλεκ, με τη μουσική να «παντρεύει» το ελληνικό, το ευρωπαϊκό και το αραβικό στοιχείο, καθώς επίσης και όλον τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά, από τους πρέσβεις μέχρι και τον απλό πάροικο, ο Έλληνας πρέσβης στο Κάιρο, Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, παρέθεσε χθες το βράδυ αποχαιρετιστήρια δεξίωση ολοκληρώνοντας τα τρία χρόνια αποστολής του στη Χώρα του Νείλου.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο απερχόμενος Έλληνας πρέσβης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με την Αίγυπτο και στην ανύψωσή της σε στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά την ελληνική παροικία, στο πρόσωπο του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Χρήστου Καβαλή και όλων των παροίκων που ήταν παρόντες, δίνοντας την ευχή της σύμπνοιας και της ομόνοιας που πάντοτε πρέπει να χαρακτηρίζει όλη την αιγυπτιακή ομογένεια και τα ιστορικά σωματεία που εδρεύουν στη Χώρα του Νείλου.

Ο κ. Διάμεσης μίλησε και για τον καθοριστικό ρόλο τόσο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας όσο και της Ιεράς Μονής Σινά στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών, Ελλάδας και Αιγύπτου, και στην ενδυνάμωση της ελληνικής παρουσίας στη Χώρα του Νείλου.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Χρήστος Καβαλής, μεταφέροντας -όπως είπε- τα αισθήματα όλων των παροίκων, μίλησε όχι μόνο για το σπουδαίο έργο που αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Έλληνας πρέσβης, αλλά κυρίως για την ανθρώπινη πλευρά του, ως επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής στην Αίγυπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς, ως παροικία, έχουμε να θυμόμαστε έναν πολύ καλό φίλο, έναν άνθρωπο που στάθηκε στο πλευρό μας, όχι μόνον εξ οφφικίου, αλλά επειδή ενδιαφερόταν πραγματικά για την παροικία» είπε ο κ. Καβαλής, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο νέο πόστο του, στην Άγκυρα της Τουρκίας.

Τέλος, ο απερχόμενος Έλληνας πρέσβης στο Κάιρο, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Τερέζα Αγγελάτου, προέτρεψε όλους τους παρισταμένους να αγκαλιάσουν με την ίδια αγάπη και τον διάδοχό του τον νέο Έλληνα πρέσβη, Νίκο Γαριλίδη, που είναι γέννημα θρέμμα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, γεννημένος στο Πορτ Σαΐντ της Αιγύπτου, έναν αγαπητό φίλο και ικανότατο συνάδελφο, όπως είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης