Ένταση σημειώθηκε την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής μετά την ρατσιστική επίθεση του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» κατά των μεταναστών. Μία μέρα μετά την ανακοίνωση του κόμματός του στην οποία αναφέρεται πως «οι μετανάστες δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί και βάζουν μόνοι τους τις φωτιές» ο Κ. Βελόπουλος τάχθηκε υπέρ της σκληρής στάσης στα σύνορα ακόμα και με πυροβολισμούς.

«Τολμάει Υπουργός Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας να πει αυτό το πράγμα; Στον στρατό πήγατε κι εσείς κι εγώ. Λέμε “Αλτ! Τις ει; Αλτ! Τις ει; Πυροβολώ”. Αυτό δεν λέμε; “Αλτ! Τις ει; Αλτ! Τις ει; Πυροβολώ” στα σύνορά μας. Ναι ή όχι; Αυτό λέει, κύριοι, ο στρατιωτικός κανονισμός. Το είπε ο Βούλγαρος Υπουργός Άμυνας», είπε ο κ. Βελόπουλος απευθυνόμενος στον απόστρατο Αντισυνταγματάρχη Ειδικών Δυνάμεων και βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Παπαναστάση που αποκάλεσε την Ελληνική Λύση «ρατσιστικό κόμμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο δεύτερο αλτ να πυροβολείται ο μετανάστης, αυτά έλεγε και η Χρυσή Αυγή» απάντησε στον κ. Βελόπουλο ο Θ. Παφίλης και πρόσθεσε: «Εμείς πολεμήσαμε και τον ιταλικό φασισμό και τον βουλγαρικό… Εντάξει θα την πάρετε τη θέση της Χρυσής Αυγής, μην στεναχωριέστε…Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα».

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» όμως δεν σταμάτησε εκεί. Όταν στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος και αποδοκίμασε την άποψη του κ. Βελόπουλου ο επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» συνέχισε λέγοντας: «Δεν ήξερα ότι ο καθένας μπορεί από το βήμα της Βουλής να λέει ό,τι θέλει, να βρίζει όποιον θέλει. Ο κύριος του ΚΚΕ που φόρεσε την τιμημένη στολή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έβρισε εμάς ως ρατσιστές. Δεν καταλαβαίνω πώς ακριβώς αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία. Θέλω να διαγραφεί η λέξη ρατσιστής από τα πρακτικά. Είναι προσβολή της δημοκρατίας και του κοινοβουλίου. Όποιος τολμήσει να ασκήσει κριτική στο ΚΚΕ και να διαφωνήσει μαζί του αμέσως χαρακτηρίζεται ρατσιστής. Εγώ μεγάλωσα στη Γερμανία και ξέρω τι σημαίνει ρατσισμός. Κατά τα λοιπά δεν θα επιβάλω ποτέ σε κανένα βουλευτή του κόμματός μου να ψηφίσει ό,τι θέλω εγώ. Στο ΚΚΕ παίρνουν γραμμή. Και εν τέλει ρατσιστές είμαστε εμείς».

Η ανακοίνωση της «Ελληνική Λύσης» η οποία δημοσιεύθηκε λίγο μετά τη φονική πυρκαγιά στη Μόρια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση στη Μόρια έχει πλέον ξεφύγει από τον έλεγχο της κυβέρνησης και τα πράγματα μέρα με την ημέρα γίνονται χειρότερα, αφού τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετώπισαν ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα με πρωτοφανή προχειρότητα!

Όταν οι λαθροεισβολείς, βάζουν οι ίδιοι τις φωτιές, αγνοώντας τους κινδύνους, ρισκάροντας να υπάρξουν νεκροί, και μη σεβόμενοι την χώρα που τους φιλοξενεί «με το ζόρι» – επειδή το επιβάλει η Ε.Ε και η ανικανότητα της κυβέρνησης – τότε είναι ικανοί για το χειρότερο!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης