Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα έξω από το κτήριο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικές δυνάμεις μάλιστα προχώρησαν και σε χρήση δακρυγόνων, με τα πνεύματα να οξύνονται ακόμη περισσότερο.

Για περίπου πέντε λεπτά η ένταση ήταν μεγάλη, με ανθρώπους να ρίχνουν νερό στο πρόσωπό τους. Την ίδια ώρα μία άλλη συγκέντρωση από αντιεξουσιαστές βρίσκεται σε εξέλιξη στην 25ης Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έφθασε στις 11.00 το πρωί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, προκειμένου να γίνει η σύσκεψη με τους ελαιοπαραγωγούς και τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Κρήτης με φόντο φυσικά τη μεγάλη καταστροφή που έχει υποστεί η παραγωγή του ελαιολάδου από την επιδρομή του δάκου. Τα μέτρα ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια επίσκεψης του υπουργού στο Ηράκλειο ήταν αυστηρά, με την τοπική ΕΛ.ΑΣ. να έχει εφαρμόσει ειδικό σχέδιο για την αποφυγή απρόοπτων.

Ομάδα εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου συγκεντρώθηκε με συνθήματα και πανό έξω από το Επιμελητήριο και προς ένδειξη διαμαρτυρίας άδειασαν ένα τσουβάλι με ελιές.

 

Πηγή: ekriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης