Για παράταση του lockdown και σχετικό πιθανό διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή, κάνουν λόγο πληροφορίες που φθάνουν τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες που μεταδίδουν τηλεοπτικοί σταθμοί κάνουν λόγο για επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου. Η ίδια η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας νωρίτερα σε συνέντευξη τύπου, δεν επιβεβαίωσε αυτή την ημερομηνία, είπε μόνο ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό, μετά από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι αρχικά, το lockdown είχε προγραμματιστεί να ισχύσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, Ωστόσο, ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων αλλά και του αυξημένου αριθμού των νεκρών από τη νόσο, καθιστούν κάτι τέτοιο απαγορευτικό.

 Όπως μάλιστα τόνισε σε δηλώσεις του σήμερα Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η λήξη του lockdown την προγραμματισμένη ημερομηνία, είναι ανεδαφική. «Η άρση του lockdown είναι μία κουβέντα που δεν έχει έδαφος. Για να τελειώσει το lockdown πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το ΕΣΥ», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης