Ενεκρίθη η εισήγηση Κουβέλη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Μαΐου 2013, 13:20
Ενεκρίθη η εισήγηση Κουβέλη
Με μεγάλη πλειοψηφία και κανένα κατά εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη με κεντρικό άξονα τη διεκδίκηση -μέσα από τη στήριξη της κυβέρνησης- πολιτικών που θα ανακουφίσουν τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται έντονα από την οικονομική κρίση την οποία διέρχεται η χώρα, καθώς και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων ώστε να εκλείψουν οι αιτίες που την προκάλεσαν.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της εκτίμησε θετικά την απόφαση για συμμετοχή στην κυβέρνηση, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη η ΔΗΜΑΡ εφεξής να καταστήσει, με τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες της, σαφές το διακριτικό της στίγμα από τη ΝΔ, αρχής γενομένης από την προώθηση και ψήφιση του λεγόμενου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Διατυπώθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης κοινής στάσης με το ΠΑΣΟΚ, εντός του κυβερνητικού σχήματος. Εκφράστηκε, επίσης, η αγωνία από στελέχη του κόμματος να μην υπάρξουν φαινόμενα κυβερνητισμού από τους εκπροσώπους της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για επικοινωνιακή προβολή των θέσεων του κόμματος, με αιχμή τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη, ο οποίος πρόκειται να μιλήσει την επόμενη Τετάρτη 22 Μαΐου στα Ιωάννινα, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Αρκετά μέλη ζήτησαν να επισπευσθούν οι πρωτοβουλίες του κόμματος για την προώθηση της συνεργασίας με αριστερές προοδευτικές δυνάμεις και προσωπικότητες, ώστε να διαμορφωθεί ο πόλος του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της οικολογίας, ο οποίος αποτελεί στρατηγικό στόχο της ΔΗΜΑΡ.


Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Μαΐου 2013, 16:46