«Η χώρα κυβερνάται από απλούς διαχειριστές και όχι από πολιτικούς ανθρώπους που παράγουν πλούτο για τους πολίτες», ανέφερε ξεκινώντας την τοποθέτησή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και τόνισε ότι το κόμμα του δεν προτίθεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Η πολιτική κρίνεται από το αποτέλεσμα και όχι από την πρόθεση. Κι εσείς φροντίζετε να επιβιώσουν οι αριθμοί σας. Όμως αυτό εμείς δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν δεν παράγει πλούτο η Ελλάδα, αν δεν δώσουμε δουλειά στον Έλληνα, αν δεν μπουν εισφορές στα ταμεία, δεν πρόκειται να κινηθεί η οικονομία και να στηριχθεί το ασφαλιστικό», είπε ο κ. Βελόπουλος, ενώ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό.

«Ο Πρωθυπουργός στις 25/8/2018 έλεγε ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου. Δεν τον κατήργησε. Την ίδια υπόσχεση έδωσε στις 15/9/2018, στις 26/2/2019. Μα πώς θα λυθεί το πρόβλημα με το ασφαλιστικό όταν το ιδιωτικό χρέος είναι πάνω από το 180% του ΑΕΠ;» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνέχισε.

«Για να λυθεί το ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστούν πολλά προβλήματα: δημογραφικό, ανεργία, γήρανση. Για να υπάρχει όμως ασφαλιστικό πρέπει να υπάρχουν εργαζόμενοι. 600.000 Ελληνόπουλα έχουν φύγει στο εξωτερικό και εργάζονται. Εσείς τα διώξατε. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ. Αν όμως δεν εργαστούν οι νέοι ποιοι θα πληρώσουν τις εισφορές στα ταμεία; Οι Πακιστανοί, οι Αλγερινοί και οι Αφγανοί που δεν έχουν μάθει να εργάζονται;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κόψατε το ΕΚΑΣ. Ένα επίδομα που δινόταν στον παππού και τη γιαγιά. Μα θα καεί η Ελλάδα αν δώσουμε το ΕΚΑΣ στον γέροντα που παίρνει σύνταξη 300 ευρώ;», διερωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος ενώ επανέλαβε την θέση του για το συνταξιοδοτικό των Βορειοηπειρωτών.

«Υποσχεθήκατε σύνταξη στους Βορειοηπειρώτες που την δικαιούνται. Δεσμεύτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός -προς τιμή του- να δοθεί η σύνταξη. Μην το τραινάρετε τώρα κ. Υπουργέ. Είναι ηθική υποχρέωση, είχε πει ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην καταβολή των αναδρομικών των συντάξεων. «Γιατί να μην πάρουν οι συνταξιούχοι αναδρομικά από το 2016;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε. «Αφού είστε υπέρ της κανονικότητας. Δεν έχει σε αυτή την περίπτωση συνέχεια του κράτος; Δεν μπορεί το κράτος να έχει συνέχεια μόνο με τα ΜΑΤ που έδειραν κόσμο στην Λέσβο και πριν λίγο καιρό είχαν δείρει στις Πρέσπες. Πρέπει να έχει και αλλού συνέχεια».

Στην ομιλία του ο κ. Βελόπουλος άσκησε έντονη κριτική και στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό που έχει κάνει 15 περικοπές; Όταν έχει μειώσει τις συντάξεις 15 φορές! Αυτό το πολιτικό αλτσχάϊμερ του ΣΥΡΙΖΑ -που έδερνε στις Πρέσπες και ήταν καλό, ενώ στη Λέσβο το ξύλο δεν είναι καλό, και όταν έκοβε τις συντάξεις ήταν καλά και τώρα που τις κόβει η ΝΔ δεν είναι καλά- δεν μπορώ να το δεχτώ. Μην γίνεστε τώρα κήνσορες της εργατικής τάξης όταν πρωτύτερα κόβατε τις συντάξεις», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε και στα πρόσφατα επεισόδια στα νησιά. «Στην Λέσβο βάλατε την ουρά στα σκέλια και τα ΜΑΤ έφυγαν τρέχοντας. Μόλις ο κόσμος ξεσηκώθηκε φύγατε. Ξεφτιλίστηκαν οι δυνάμεις ασφαλείας. Κατηγορείτε τον κ. Μουτζούρη (ενώ επρόκειτο για μια άτυχη στιγμή) και του ζητάτε να παραιτηθεί. Γιατί να παραιτηθεί; Εσείς που δεν κάνατε τίποτα από όσα υποσχεθήκατε γιατί δεν παραιτείστε; Η δική σας ανικανότητα θα οδηγήσει τον τόπο στον διχασμό», υποστήριξε ο κ. Βελόπουλος.

«Δημιουργούνται εκρήξεις στην περιοχή και σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα ο πρωθυπουργός προς τιμήν του, γιατί θέλει θάρρος για κάτι τέτοιο, έκανε πίσω, γιατί κατάλαβε τι πάει να γίνει στη Λέσβο. Σήμερα οι Τούρκοι που κάνετε μαζί τους τα ΜΟΕ ανακοίνωσαν navtex δυτικά της Λέσβου. Αυτό λέγετε μιλιταριστική πολιτική. Κι εμείς από εδώ στέλνουμε τα ΜΑΤ και δέρνουν τον κόσμο. Θέλει τόλμη και θάρρος και κουράγιο κύριοι για να αναγνωρίσετε ότι δεν είχατε σχέδιο».

«Όσο για τους Αριστερούς», συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, «ξέρετε τι απαιτείται για την αυτοδιάθεση των λαών; Απαιτείται πατριωτισμός. Ο Τσε Γκεβάρα έλεγε «πατρίδα ή θάνατος». Εσείς τι εννοείται με τον όρο πατρίδα; Να δίνουμε επιδόματα στους ξένους και τα δικά μας παιδιά να φεύγουν στο εξωτερικό για να γίνουν εργάτες; Αυτό είναι η πατρίδα; Συμφωνώ ότι πρέπει να είμαστε ανεκτικοί και να βοηθάμε τους άλλους όσο μπορούμε αλλά πρώτα θα βοηθήσουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες και μετά όλους τους άλλους», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης