Σύμφωνα με αξιόπιστες διπλωματικές πηγές που επικαλείται ο διπλωματικός συντάκτης Σωτήρης Σιδέρης, ο οποίος ανάρτησε την πληροφορία στο omegapress, ελήφθη σε υψηλό επίπεδο, δηλαδή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, η απόφαση να επαναληφθούν οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στις 21 Σεπτεμβρίου.

Οι διερευνητικές αυτές συνομιλίες είχαν διακοπεί το 2016 με πρωτοβουλία της Τουρκίας. Η απόφαση των Μητσοτάκη-Ερντογάν ελήφθη μετά τη διαμεσολάβηση της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, αλλά και της αμερικανικής διακυβέρνησης. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει καταστεί σαφές το ακριβές περιεχόμενο της ατζέντας που θα ισχύσει στις διερευνητικές αυτές συνομιλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ακόμη διασφαλιστεί το ακριβές πλαίσιο των συνομιλιών αυτών. Έμπειροι διπλωμάτες που έχουν διαχειριστεί στο παρελθόν τέτοια θέματα εκφράζουν σκεπτικισμό και διατηρούν προς το παρόν τις επιφυλάξεις τους. Κάποιοι κύκλοι κάνουν λόγο για διαστάσεις απόψεων μεταξύ του στενού πυρήνα γύρω από τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου και της γραφειοκρατίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Επιπροσθέτως αναφέρεται πως στις 26 Σεπτεμβρίου αναμένεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καθώς και δύο πρωθυπουργοί βορειοευρωπαϊκών χωρών. Η ατζέντα της συνάντησης αυτής δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης