Συνολικά υπάρχουν 55 φωτιές σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση με θέμα τις πυρκαγιές στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Συνολικά 856 πυροσβέστες επιχειρούν αυτή τη στιγμή στην Αττική. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τόνισε πως καταβάλλονται προσπάθειες για οριοθέτηση της πυρκαγιάς στην Αττική μέσα στις επόμενες ώρες. Πρόσθεσε ακόμη πως γίνονται διαρκείς αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα, οι οποίες αντιμετωπίζονται άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εύβοια, ο υφυπουργός είπε μεταξύ άλλων ότι «κάθε διαθέσιμη δύναμη τη πυροσβεστικής καταβάλει προσπάθειες για περιορισμό της πυρκαγιάς».

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμη ότι η Πυροσβεστική κατάφερε να ανακόψει το μέτωπο της φωτιάς που πέρασε την προηγούμενη νύχτα την εθνική οδό και κατευθύνθηκε προς τη Μαλακάσα.

Σε ό,τι αφορά την Εύβοια, επισήμανε ότι 39 οικισμοί έχουν εκκενωθεί, υπενθυμίζοντας ότι η Ρόδος είναι σε κόκκινο συναγερμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης