Εξώδικο κατά υπουργών και ΜΜΕ κατέθεσε η Μαρέβα Μητσοτάκη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017, 20:28
Εξώδικο κατά υπουργών και ΜΜΕ κατέθεσε η Μαρέβα Μητσοτάκη
Εξώδικη πρόσκληση κατέθεσε την Τρίτη η Μαρέβα Μητσοτάκη ως απάντηση στους υπαινιγμούς της κυβέρνησης ότι «έχει επιχειρηματικές σχέσεις με τον επίδοξο μεσάζοντα» για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία, Τζον Σφακιανάκη.

Το εξώδικο της κυρίας Μητσοτάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, απευθύνεται προς τους υπουργούς Νίκο Παππά και Δημήτρη Τζανακόπουλο, αλλά και τις εφημερίδες Δημοκρατία και Εφημερίδα των Συντακτών και τον Κώστα Βαξεβάνη.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία ανέφερε ότι η κυρία Μητσοτάκη «δεν γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον Τζον Σφακιανάκη».

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε άτυπη ενημέρωση παρέθεσε στοιχεία που  αναφέρονται στη σχέση της κυρίας Μητσοτάκη με την Endeavor Greece αλλά και ποια είναι η ακριβής λειτουργία του συγκεκριμένου οργανισμού.

«Η Endeavor είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1997, εδρεύει στην Αμερική και στηρίζει την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα με τη βοήθεια 3 χιλιάδων επιχειρηματιών και επενδυτών παγκοσμίου κύρους. Έχει γραφεία στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιανατολική Ασία και την Ευρώπη, σε συνολικά 30 χώρες ενώ στηρίζει 1563 δυναμικά αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες Κάθε γραφείο χτίζει και διαχειρίζεται το δικό του τοπικό δίκτυο που αποτελείται κατά κανόνα από περισσότερους από 100 ανθρώπους» ανέφεραν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσαν:

«H Endeavor Greece είναι μέλος του δικτύου της Endeavor, λειτουργεί ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) και άνοιξε τα γραφεία της στην Αθήνα το 2012. Ιδρύτρια και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου σήμερα είναι η κ. Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη της οποίας η πολυετής επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς δραστηριότητες (investment banking, συμβουλευτική, επιχειρηματικότητα) την ενθάρρυνε στην ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. H Endeavor Greece στην οποία συμμετέχουν σημαντικοί εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, στηρίζει 25 δυναμικά αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στους τομείς τροφίμων και ποτών, τουρισμού και νέων τεχνολογιών. Συνολικά στην προσπάθεια της Endeavor Greece συμμετέχουν συμμετέχουν πάνω από 105 άτομα. Αναφορικά με την σχέση της κυρίας Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη με τον κ. Σφακιανάκη ο οποίος φέρεται να συμμετείχε παλαιότερα στο παράρτημα της Endeavor στη Σαουδική Αραβία, ως σύμβουλος, ισχύει η δήλωση της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας: η κ. Μητσοτάκη δεν τον γνωρίζει ούτε εξ όψεως».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017, 20:29