Με εξέταση του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, ξεκίνησαν προ ολίγου οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009.

Κατά την εξέτασή του παρουσιάστηκε στην Επιτροπή ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στο οποίο φαίνεται ως αποστολέας ο κ. Γεωργίου και παραλήπτης ο ισχυρός άνδρας της τρόικα Πολ Τόμσεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συγκεκριμένη επιστολή ο κ. Γεωργίου φέρεται να ζητεί την παρέμβαση του κ. Τόμσεν, ώστε εκείνος να επηρεάσει την κυβέρνηση και να προωθηθεί αλλαγή του νομοσχεδίου για την Ελληνική Στατιστική Αρχή που θα κάνει τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου ουσιαστικά παντοδύναμο έναντι των υπολοίπων μελών. Σημειώνεται πως είναι γνωστή η διαμάχη του κ. Γεωργίου με το μέλος της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά η οποία είχε καταγγείλει εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος του 2009. Επίσης, σε ρήξη έχει έρθει για το ίδιο θέμα και με τον Νικόλαο Λογοθέτη, αντιπρόεδρο της ΕΛΣΑΤ και τον Νικόλαο Στρόμπλο, διευθυντή της Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Π. Κουρουμπλής απαίτησε από τον κ. Γεωργίου να παραιτηθεί, με τον κ. Γεωργίου να υποστηρίζει πως ο ίδιος ουδέποτε έστειλε τέτοιο μήνυμα στον κ. Τόμσεν και πως οι κωδικοί του προσωπικού του λογαριασμού- mail είχαν υποκλαπεί.

Παρατίθεται η επιστολή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης