Τον εκνευρισμό που προκάλεσε στην Τουρκία, η χθεσινή επίσκεψη στο Φανάρι, ανήμερα των Χριστουγέννων, του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και η συνάντησή του με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο αλλά και με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, δεν έκρυψε ο φιλοκυβερνικός τύπος στην Άγκυρα.

Εκείνο στο οποίο στάθηκαν ιδιαίτερα σχολιάζοντας το αρνητικά και με μπόλικη δόση καχυποψίας τα τούρκικα μέσα ενημέρωσης, ήταν ότι ο κ. Δένδιας, αποκάλεσε τον δήμαρχο Ιμάμογλου, ως δήμαρχο Κωνσταντινούπολης και όχι ως δήμαρχο «Instanbul». Ενώ απέδιδαν σκοπιμότητα στην συγκεκριμένη επίσκεψη στο Φανάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως γράφει η ιστοσελίδα της φιλο-Ερντογανικής εφημερίδας Takvim, «Ο Έλληνας υπουργός, υποστηρικτής του Χαφτάρ αποκάλεσε τον Ιμάμογλου ‘Mayor of Contantinople’». Μάλιστα, χαρακτήρισε «περίεργη» την συγκεκριμένη συνάντηση Δένδια – Ιμάμογλου, που συνέπεσε με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν από την Τυνησία για την Ανατ. Μεσόγειο.

Κάποιες άλλες ιστοσελίδες κατηγόρησαν και τον Ιμάμογλου ότι σκόπιμα επέλεξε να επισκεφτεί ανήμερα Χριστουγέννων το Πατριαρχείο, προκειμένου να έχει έστω κι αυτή τη σύντομη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, καθώς το κόμμα του έχει δηλώσει την αντίθεσή του στην πολιτική Ερντογάν στη Λιβύη.
 

Ευχές Δένδια από το Φανάρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Δένδιας πάντως, με δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, έστειλε τις δικές του ευχές: «Είχα τη χαρά σήμερα να γιορτάσω τα Χριστούγεννα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου άκουσα τη λειτουργία την οποία έκανε ο προκαθήμενος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και δέχτηκα μαζί με την οικογένειά μου τις ευλογίες του. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχηθώ σε όλες και όλους, καταρχήν σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες, στους ορθόδοξους χριστιανούς αλλά και σε όλους τους ανθρώπους απανταχού της οικουμένης και εδώ στους Τούρκους οικοδεσπότες μας ό,τι καλό. Υγεία, ευτυχία, αγάπη και ευημερία. Να είμαστε πάντα καλά και του χρόνου!», ανέφερε σε δήλωσή του.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης