Ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου που επιφέρει αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Η συζήτηση θα είναι τριήμερη και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, με την ψήφιση του εκλογικού νόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αποχή της Χρυσής Αυγής κατά την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τον νέο εκλογικό νόμο, προανήγγειλε μιλώντας στην Βουλή ο ειδικός αγορητής του κόμματος Ιωάννης Λαγός, «δεν είμαστε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Ν.Δ., δεν είμαστε υποχείριο κανενός, η δική μας στάση θα είναι η αποχώρηση κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας», ανέφερε.

Παρόλο που ο χρόνος για διαβούλευσης του νομοσχεδίου αυξήθηκε από τις δύο στις τρεις ημέρες, ο εντούτοις ο στόχος της κυβέρνησης να συγκεντρώσει 200 ψήφους, ώστε ο νέος εκλογικός νόμος να ισχύσει από την επόμενη αναμέτρηση, φαίνεται ανέφικτος και ως εκ τούτου κλείνει οριστικά το θέμα της αναζήτησης των βουλευτών που απαιτούνται, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάσει των συσχετισμών που έχουν διαμορφωθεί στη Βουλή, υπέρ του εκλογικού νόμου τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ (144 βουλευτές), οι ΑΝΕΛ (9 βουλευτές), η Ένωση Κεντρώων (9 βουλευτές) και το ΚΚΕ (15 βουλευτές).

Υπενθυμίζεται ότι, για να ισχύσουν άμεσα οι διατάξεις, πρέπει να ψηφιστούν από τουλάχιστον 200 βουλευτές.

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης