Την πεποίθησή της ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός δυνάμεων προκειμένου να ανατραπεί η πολιτική του Μνημονίου και στη θέση της να τεθεί σε εφαρμογή ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, εξέφρασε την Πέμπτη η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας.

«Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για μια ελάχιστη προγραμματική σύγκλιση ώστε να προκύψει μία προοδευτική διακυβέρνηση», τόνισε σε συνέντευξή της στον Real Fm, η Λούκα Κατσέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πολιτική της βαθιάς ύφεσης δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς αποσταθεροποιεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Είναι ανάγκη να ανατραπεί η πολιτική του Μνημονίου και να αντικατασταθεί από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ακύρωση της προγραμματισμένης για τον Ιούλιο νέας μείωσης του κατώτατου μισθού και η αποφυγή οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και νέων αυξήσεων στους φόρους, πρέπει να αποτελέσουν βασικές επιδιώξεις της νέας κυβέρνησης», εξήγησε.

Κλείνοντας, εστίασε στην ανάγκη να υπάρξει προώθηση χωρίς άλλη καθυστέρηση η ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης