Λίγο λεπτά μετά τις 10:00 το πρωί έφτασε στην Ιθάκη, με ελικόπτερο το οποίο προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της Ανωγής, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 12 το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν τα τοπικά sites ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Διονύση Στανίτσα στο Δημαρχείο, θα περιοδεύσει στη πόλη, θα συναντηθεί με φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο ΜΕΝΤΩΡ, το οποίο θα του παραθέσει ο Δήμαρχος Ιθάκης.

Ο τόπος του διαγγέλματος δεν έχει ακόμη καθορισθεί, πάντως μέσα στις επιλογές είναι η νησίδα Λαζαρέτο και η περιοχή του Κάστρου.

Κάτοικοι του νησιού έχουν κρεμάσει πανό κατά του διαγγέλματος του Αλέξη Τσίπρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι δήλωσε ο δήμαρχος της Ιθάκης

Νωρίς το πρωί ειδοποιήθηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης, για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Ειδοποιήθηκα πριν από ένα τέταρτο ότι θα έρθει ο Πρωθυπουργός στην Ιθάκη για να κάνει το διάγγελμα» είπε ο Διονύσης Στανίτσας και συμπλήρωσε «δεν μας έχουν δώσει ούτε την ώρα άφιξης, ούτε την ώρα του διαγγέλματος ενώ δεν έχουν ενημερώσει και για τον τόπο που θα γίνει το διάγγελμα».

«Αυτό που μου είπαν είναι ότι θα έχει συνάντηση στο Δήμο μαζί μου και με κάποιους δημοτικούς συμβούλους» ανέφερε.

Πληροφορίες από: ithacanews.gr, Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης