Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης αιφνιδίασε το πρωί, όταν τοποθετούμενος επί του θέματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής αναφέρθηκε σε δυνατότητα ανταλλαγής τους με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, αφού εξεταστεί πρώτα το ενδεχόμενο παράκαμψης της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Όπως είναι φυσικό, η δήλωση του βουλευτή αιφνιδιάζει, δεδομένου ότι η επίσημη γραμμή της ελληνικής πλευράς δεν συνδέει τα δύο ζητήματα, όταν μάλιστα και η Άγκυρα -τουλάχιστον σε επίσημο επίπεδο- δεν έχει θέσει μέχρι στιγμής επί τάπητος την άμεση σύνδεση των δύο υποθέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κατσίκης είπε τα εξής:

«Από τη μια λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη, από την άλλη δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε και οι δύο χώρες την ελληνική Δικαιοσύνη και να βρούμε συμφωνία ανταλλαγής. Αν αποφασίσουν οι ηγεσίες των δύο χωρών ότι μπορούν να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική Δικαιοσύνη και να προβούν σε μια τέτοια ανταλλαγή, πιστεύω ότι θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα. Ο Ερντογάν εμμέσως πλην σαφώς μας έστειλε ένα μήνυμα, το μήνυμα της ανταλλαγής των Ελλήνων στρατιωτικών με τους Τούρκους… Έτσι το εκλαμβάνω εγώ. Έχει δώσει μήνυμα και στην Αμερική που κρατάει τον Αμερικανό πάστορα Μπράνσον και θέλει να τον ανταλλάξει με τον Γκιουλέν… Κάνει πρόταση, χωρίς να είναι σαφέστατος, αφού βγάζει πικρόχολα το θέμα».

Κατά τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., τα όσα είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας καταδεικνύουν ότι δεν επείσθη από τα επιχειρήματα των Ευρωπαίων στη Βάρνα για τους δύο Έλληνες. «Είναι ανένδοτος, δεν ακούει τους συμμάχους μας, δικαιώνεται ο Πάνος Καμμένος που χαρακτηρίζει τους συλληφθέντες ομήρους» σημείωσε ο ίδιος.

Τα… μαζεύει ο βουλευτής με νέες δηλώσεις του

Μια προσωπική σκέψη σε μία υποθετική ερώτηση εξέφρασε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης, όπως ανέφερε ο ίδιος σε νέες του δηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι θέση του κόμματος, ούτε του προέδρου. Έκανα μία σκέψη για το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί η Δικαιοσύνη, τις αποφάσεις της οποίας σεβόμαστε, για να βρεθεί λύση» πρόσθεσε ο κ. Κατσίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης