Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με άρθρο στο περιοδικό Economist, καθώς η λαϊκή δυσαρέσκεια είναι έντονη –ειδικά μετά την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ της 24ης Ιανουαρίου για τον… έναν χρόνο Αριστερά.

Ετοιμόρροπη η κυβέρνηση με τη λαϊκή αντίδραση να είναι έντονη, αναφέρει το βρετανικό περιοδικόΣτο ίδιο κείμενο δίνεται έμφαση και στους διορισμούς συγγενικών και φιλικών προσώπων από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Αύξηση φόρων, ανεργία στο 25% και αποκρατικοποιήσεις με ρυθμούς… χελώνας δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα που ωθεί το Μέγαρο Μαξίμου σε μετέωρα βήματα, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο σε κίνδυνο τις προσπάθειες για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στο ίδιο άρθρο υπάρχει αναφορά στη Νέα Δημοκρατία (η οποία μετά την αλλαγή ηγεσίας βρίσκεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις) και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο νέος επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζεται «φιλελεύθερος» και «μεταρρυθμιστής», ενώ επισημαίνεται ότι έγινε γνωστός για «τις απολύσεις στο Δημόσιο όταν ήταν υπουργός».

«Είναι ευρέως δημοφιλής, αν και η απόφασή του να τοποθετήσει κάποιους εκκεντρικούς δεξιούς σε ρόλους-κλειδιά στο κόμμα απογοήτευσε τους κεντρώους» προστίθεται στο δημοσίευμα.

Ορατό το σενάριο των πρόωρων εκλογών

Κλείνοντας, το άρθρο σημειώνει ότι «τον Φεβρουάριο το ελληνικό Κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει για τις περικοπές συντάξεων. Προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις διαπίστωσαν ότι η επιβολή σκληρών αλλά απαραίτητων μέτρων είναι ένας καλός τρόπος για να πέσεις από την εξουσία. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να είναι έτοιμος να τις ακολουθήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης