Με ένα δηκτικό άρθρο και ένα σκίτσο περιγράφει την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους ο Economist.

Στις πρώτες 100 ημέρες η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε θλιβερά, αναφέρει η εφημερίδα, πλαισιώνοντας το σχετικό δημοσίευμα με ένα σκίτσο του Peter Schrank το οποίο παρουσιάζει τον Αλέξη Τσίπρα ως… Αχιλλέα που καρφώνει βέλη με το τόξο του στην «αχίλλειο πτέρνα» του. Στο βάθος του σκίτσου εμφανίζονται οι δανειστές να κοιτούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλες οι επιλογές του κ. Τσίπρα μοιάζουν άσχημες» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό άρθρο. «Θα μπουρούσε να καθυστερήσει την πληρωμή στο ΔΝΤ για να κερδίσει χρόνο. Θα μπορούσε να συνεχίσει το παιχνίδι του ποιος θα λυγίσει πρώτος (game of chicken), ίσως βάζοντας κεφαλαιακούς ελέγχους στις ελληνικές τράπεζες. Ή θα μπορούσε να κάνει κωλοτούμπα, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των δανειστών για το καλό της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Αυτό μπορεί να απαιτεί ένα δημοψήφισμα. Θα μπορούσε επίσης να διασπάσει το κόμμα του κ. Τσίπρα. Υπάρχει μια πληθώρα δυνατοτήτων, αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η ώρα της κρίσης έρχεται» σημειώνει ο Economist.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης