Για ιδεολογική τούμπα από τον Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο άρθρο του Economist που σχολιάζει το θέμα από διάφορες οπτικές.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αν και ένας από τους νεότερους πρωθυπουργούς που έχει γνωρίσει η Ευρωζώνη, έχει στην πλάτη του δύο δεκαετίες ως πολιτικός της Αριστεράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο αυτό, ο Economist κάνει μνεία στη σθεναρή αντίστασή του στις πολιτικές λιτότητας και σημειώνει πως στον δεύτερο γύρο του στην εξουσία, πρέπει να βάλει στην άκρη τις ιδεολογικές του πεποιθήσεις.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δίδει, εκ νέου, την εντολή στον κ. Τσίπρα να κρατήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης και για να το επιτύχει, καλείται να εφαρμόσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων, τις οποίες και απέκρουε κατά την πρώτη θητεία του. Αλλά αυτό ήταν πριν από τη μεγάλη απειλή του Grexit που τον ώθησε στη συμφωνία για νέο πρόγραμμα διάσωσης με τους πιστωτές. Και όπως και προηγούμενοι ηγέτες, όταν βρέθηκαν σε συνθήκες κρίσης, ο κ. Τσίπρας διέπραξε μια ιδεολογική τούμπα, σχολιάζει χαρακτηριστικά το άρθρο. «Το ερώτημα τώρα είναι εάν και ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναποδογυρίσει το ίδιο καλά».

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να εξέλθει από τα όρια τις ακραίας αριστερής ρητορικής, το ίδιο έκαναν και οι Έλληνες ψηφοφόροι», διαπιστώνει, παρακάτω, ο Economist, αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα που δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, όπως παρατηρεί, ο Πρωθυπουργός και η υπόλοιπη «ομάδα» του απέχουν πολύ από το να επαναφεύρουν τους εαυτούς τους ως σοσιαλδημοκράτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης