Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε εκ νέου για την Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, με δηλώσεις που έκανε στον ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό RTL, στο περιθώριο του Ecofin.

Όπως είπε, οι αγορές θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα εάν δεν καταλήξει σε αποδεκτές προτάσεις μεταρρυθμίσεων, ενώ παράλληλα επανέλαβε ότι η χώρα δεν θα λάβει χρηματοδότηση εκτός εάν καταβάλει προσπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να αρχίσει να κάνει βήματα προς τη συμμόρφωση με τους όρους των δανειακών της συμβάσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλούμ και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει συνομιλίες με οικονομικούς εμπειρογνώμονες στην Αθήνα και με τους πιστωτές στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

«Πρέπει να γίνει αύριο», είπε για την έναρξη των διαπραγματεύσεων σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου η Ελλάδα να λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση. «Εάν το πρόγραμμα εξακολουθεί να παραμένει νεκρό, τότε ο κόσμος δεν θα έχει εμπιστοσύνη σε αυτό, και στη συνέχεια θα επιστρέψει η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και γύρω από αυτή».

Ο κ. Ντάισελμπλούμ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει καμία εκταμίευση δόσης, παρά μόνο εάν υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, αντί να συζητά γι’ αυτές. «Το να πάρει χρήματα χωρίς να κάνει κάτι δεν πρόκειται να συμβεί», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Guardian, η ελληνική κατάσταση δεν ήταν στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Ecofin, αλλά ήταν αδύνατον για τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ να ξεφύγουν από το θέμα, καθώς εκκρεμεί ακόμη μία συμφωνία σχετικά με τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις.

Όσμπορν: Δυστυχώς το ελληνικό δράμα δεν έχει τελειώσει

Από την πλευρά του υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν, όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, είχε νωρίτερα διμερή συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, προτρέποντας την ελληνική πλευρά και την ευρωζώνη να βρουν λύση. «Δυστυχώς το ελληνικό δράμα δεν έχει τελειώσει» καταλήγει.



Διαβάστε επίσης
: Σε νέα φάση το σχέδιο Γιούνκερ για επενδύσεις
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015, 15:13

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης