Δρίτσας: Είμαστε κυβέρνηση αντιφάσεων, συμβιβαστήκαμε μόνο για 9 ιδιωτικοποιήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016, 12:38
Δρίτσας: Είμαστε κυβέρνηση αντιφάσεων, συμβιβαστήκαμε μόνο για 9 ιδιωτικοποιήσεις
Ο κ. Δρίτσας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης North 98.0 σημείωσε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις «δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», «δεν είναι στο ιδεολογικό, πολιτικό, στρατηγικό και αναπτυξιακό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεχθήκαμε τον συμβιβασμό για αυτές τις ήδη εννέα ιδιωτικοποιήσεις που η διαδικασία τους είχε ήδη ξεκινήσει όταν υπογράφηκε η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού. Αυτό ήταν το σημείο συμβιβασμού στις ιδιωτικοποιήσεις. Πέραν τούτου δεν υπάρχει άλλη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους, αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεν δεσμευτήκαμε ότι θα τις κάνουμε με όρους αποικίας, αλλά με τους αξιοπρεπέστερους όρους ως προς τον ελληνικό λαό» τόνισε.

Στο σημείο αυτό ο υπουργός σημείωσε πως «είμαστε μια κυβέρνηση με αντιφάσεις ακριβώς γιατί στοχεύουμε σε μια κοινωνία βιώσιμη, αναπτυξιακή, με δικαιοσύνη και ισοκατανομή, και την ίδια στιγμή βιώνουμε υποχρεωτικές και δεσμευτικές πολιτικές που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση», καταλήγοντας ότι αυτή η αντίφαση «δεν είναι αντίφαση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι ένα κόμμα διαπλεκόμενο και η αντίφαση αυτή μπορεί να λειτουργήσει δημιουργικότερα από κάθε άλλη πολιτική παράταξη που κινείται στον νεοφιλελευθερισμό».

Διαβάστε επίσης:

Κρατικά φιλέτα αλλάζουν χέρια, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016, 08:22

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016, 13:39