«Ενδιαφερόμαστε να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό με όρους διασφάλισης δικαίου» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκης. «Η απόφαση του ΚΑΣ είναι συμβατή με τις δεσμεύσεις όπως και η απόφαση για τα δασικά ανοίγει το δρόμο να προχωρήσει η επένδυση» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «δεν συμφωνώ ότι πρέπει να θάψουμε τα αρχαία».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως «είμαστε σε διαρκή επαφή με τους ενδιαφερόμενους, θα κάνουμε ότι πρέπει με όρους νομιμότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ακόμη ότι «ήταν γνωστό ότι υπάρχουν αρχαία και εντοπίζονται όταν αλλάζουν οι όροι χρήσης γης».

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε για την αξιολόγηση πως «μέχρι το Eurogroup στις αρχές Νοεμβρίου έχουμε αυτοδεσμευθεί για ολοκλήρωση του 80% της αξιολόγησης και έως το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί». «Στόχος είναι έως τον Ιούνιο να έχουν ολοκληρωθεί όλα» συμπλήρωσε.

Ο κ. Δραγασάκης, ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι «δεν νοείται συζήτηση αν χρειαζόμαστε ή όχι επενδύσεις, δεν θεωρώ δηλαδή ότι υπάρχει κάποιος λογικό άνθρωπος που να μην καταλαβαίνει ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις». Πρόσθεσε ότι «δεν θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλουμε επενδύσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογράμμισε ότι επενδύσεις θα γίνουν, όχι όμως ως Φαρ Ουέστ, «θέλουμε επενδύσεις που θα είναι φιλικές στο περιβάλλον και να έχουν την αποδοχή της κοινωνίας». Επεσήμανε ότι έχει συστηθεί ειδική task force για τις επενδύσεις, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί και φέτος

Ερωτηθείς για το κοινωνικό μέρισμα που έχει δεσμευτεί ότι θα δώσει η κυβέρνηση από το πλεόνασμα, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Ερωτηθείς με αφορμή τη σημερινή ενημέρωση του κ. Χουλιαράκη, στο πλαίσιο της ΕΚΕΠΕ (Επιτροπή Παραγωγής και Ελέγχου του Κυβερνητικού έργου), προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, όπου σύμφωνα με τη δημοσιογραφική ερώτηση «ακούστηκε» ποσό 800 εκατ. για κοινωνικό μέρισμα ο κ. Δραγασάκης είπε ότι το ποσό μπορεί να είναι τόσο ή και μεγαλύτερο και πως αυτό θα προσδιοριστεί τέλη Νοέμβρη. «Γιατί», εξήγησε, «έχεις τα έσοδα, αλλά έχουμε δεσμευτεί να έχουμε ένα πλεόνασμα, άρα πρέπει να ξοδέψουμε τόσα χρήματα ώστε το μεν πλεόνασμα να το πιάσουμε, αλλά και να μην περισσέψουν και πολλά χρήματα που δεν θα μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε μετά». Πρόσθεσε ότι άρα ο κ. Χουλιαράκης είναι ο πιο αρμόδιος για να δώσει το εύρος του ποσού, συμπληρώνοντας ότι σε ό,τι αφορά το πού θα χρησιμοποιηθούν είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση συλλογικά και με ευθύνη του πρωθυπουργού. Θα γίνει τώρα και η επιστροφή σε αυτούς που έχουν να λαμβάνουν.

Ο κ. Δραγασάκης ρωτήθηκε και σχετικά με «την υποδόση των 800 εκατ. που εκκρεμεί και που θα έρθει υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρωθούν οφειλές προς τους ιδιώτες». Σημείωσε ότι έγινε εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων τον Αύγουστο, διαπιστώθηκαν τα ποσά, αλλά η εκταμίευση και η επιστροφή σε αυτούς που έχουν να λαμβάνουν θα γίνει τώρα”, προσθέτοντας ότι ως έναν βαθμό είναι τεχνικό το ζήτημα.

Σήμερα πιάστηκε ο στόχος που αφορούσε 58.000 συντάξεις

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι και την υποδόση θα πάρουμε και χρήματα πέφτουν ήδη στην αγορά και το τελευταίο τρίμηνο θα είναι τρίμηνο ισχυρής ανάπτυξης και ότι θα αποδοθούν και όλες οι συντάξεις που εκκρεμούν. Σημείωσε ότι μάλιστα σήμερα πιάστηκε ο στόχος που αφορούσε σε 58.000 συντάξεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης