Έκκληση σε όλους «να μην τυμβωρυχούν και να μην εκμεταλλεύονται το πένθος των συμπολιτών μας και τη δυστυχία που ακολούθησε» της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική απευθύνει προς όλους με δήλωση της η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «από την 24η Ιουλίου, που βρέθηκε στο μέτωπο της δυστυχίας ως τώρα, έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα τυμβωρυχίας». Η ίδια πρόσθεσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης «ακολούθησε τη Φώφη Γεννηματά».

Η περιφερειάρχης έκανε τη δήλωση προσερχόμενη στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Πουλαντζά, όπου μίλησε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αφορμή τις δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, «πρώην υπουργού, πρώην μέλους της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Κοινοβουλίου και ενός ανθρώπου που ζητά να κυβερνήσει την πατρίδα», όπως ανέφερε η κ Δούρου, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει ότι θέλει «στις προσεχείς εκλογές οι πολίτες να στείλουν μήνυμα» στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου “ότι πρέπει επιτέλους να πάνε στο σπίτι τους”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να σκεφτόμαστε πάντα», πρόσθεσε, η κ Δούρου, ότι οφείλουμε να είμαστε σεμνοί και ταπεινοί απέναντι στους συμπολίτες μας, που όποιος έχει πενθήσει γνωρίζει ότι η οργή τον ακολουθεί, αλλά κάνω έκκληση στους υπόλοιπους να μην ταΐσουν περαιτέρω την απαξίωση των θεσμών, όπως τον θεσμό της δικαιοσύνης».

Η περιφερειάρχης σε ερώτηση σχετικά με την οργή των ανθρώπων που έχασαν τους ανθρώπους τους και θεωρούν ότι δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα, αναγνώρισε ότι «έχουν απόλυτα δίκιο». Αναφερόμενη στο τελευταίο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η Περιφέρεια με τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ), για τη στήριξη των τοπικών αγορών με 10 εκατομμύρια ευρώ προς τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα – πέρα από την αποζημίωση των φυσικών καταστροφών, υπογράμμισε ότι η πράξη αυτή «δεν εντάσσεται σε κανενός είδους λογική χυδαίας ανταποδοτικότητας και φιλανθρωπίας, όπως είχε ειπωθεί στο παρελθόν».

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα αν η παραίτηση είναι φυγή, η περιφερειάρχης τόνισε ότι «είναι το τελευταίο πολιτικό πρόσωπο της μεταπολίτευσης που μπορεί να απειληθεί με παραίτηση». «Παραιτήθηκα από την ασφάλεια της βουλευτικής έδρας (σ.σ. το 2014) για να δώσω τη μάχη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», τόνισε η ίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης