Η διαφορετική επιλογή των πολιτών στη διοίκηση της Περιφέρειας δεν προϋποθέτει και τον εκτροχιασμό της από την «κανονικότητα», επισημαίνει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Ρουμελιώτη, στην οποία τοποθετείται για τα ελληνοτουρκικά, τα εκλογικά αποτελέσματα και το διακύβευμα των εθνικών εκλογών. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η «επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κομματική αλλά πατριωτική» και καθοριστική για το μέλλον της χώρας, καθώς «αναμετρώνται δύο εκ διαμέτρου αντίθετα, προγράμματα».

Η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, προσθέτει, δεν είναι ζήτημα επιβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά του λαού που δεν πρέπει να αφήσει τη χώρα στα χέρια ενός «αυτοενοχοποιημένου πολιτικού κατεστημένου με βαθιές ρίζες σε όλες τις πτυχές του δημόσιου βίου». Αντίθετα, σημειώνει, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε τους μη προνομιούχους, αυτούς δηλαδή που καταδίκασαν σε «κοινωνικό όλεθρο οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» και τώρα «χωρίς καμία συγγνώμη» επιβουλεύονται τη στήριξή τους, επενδύοντας στη λήθη και στην αρνητική ψήφο για τις δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει η κυβέρνηση .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας τη διαφορετική αντίληψη των πολιτών στις ευρωεκλογές, η Ρένα Δούρου δηλώνει ότι είναι στο χέρι τους να γεμίσουν αυτήν τη φορά την κάλπη με τη σωστή επιλογή. Αναγνωρίζει ότι η «απογοήτευση είναι ανθρώπινη», αλλά «η ψήφος δεν είναι καπρίτσιο» και πως «η σφαίρα δεν γυρίζει πίσω».

Αναφορικά με την πορεία της Περιφέρειας και τη λειτουργία της, την οποία προσδιορίζει πλέον η απλή αναλογική, η περιφερειάρχης χαρακτηρίζει «πρωταρχικό μέλημα όλων το συμφέρον των συμπολιτών μας», ενώ η ίδια δηλώνει μαχητικά παρούσα στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και της παράταξης για να συνεχιστεί η «δύσκολη πλην προοδευτική πορεία του τόπου».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης