Αίτηση κατάθεσης εγγράφων στον υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα την κατάθεση του φακέλου της εξέτασης που διενήργησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φ. Μακρής, σχετικά με τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη για σοβαρές παρεμβάσεις στο έργο τους, κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Τσούρα, στην οποία ζητεί όπως κληθούν σε ακρόαση και εξέταση στην Επιτροπή οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, ο προϊστάμενός τους αντεισαγγελέας κ. Παντελής, ο αντιεισαγγελέας που διενέργησε τη σχετική προκαταρκτική εξέταση κ. Μακρής, και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Τσίπρας ζητεί να κατατεθεί στη Βουλή ο πλήρης φάκελος της εξέτασης που διενήργησε ο κ. Μακρής, τον οποίο στη συνέχεια διαβίβασε στον υπουργό ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετικά με τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων για σοβαρές παρεμβάσεις στο έργο τους και για απόπειρα νομοθετικής αντικατάστασής τους.

Στην έτερη επιστολή του, ο επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τονίζει μεταξύ άλλων πως η κλήση σε ακρόαση και εξέταση των άμεσα εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή είναι το ελάχιστο χρέος της Βουλής των Ελλήνων «σε σχέση με μια υπόθεση που βαραίνει την πολιτική ζωή με αμείλικτα και μέχρι σήμερα αναπάντητα ερωτηματικά».

«Σε κάθε περίπτωση», καταλήγει, «η αποτελεσματική διερεύνηση και διαλεύκανση της συγκεκριμένης υποθέσεως που άπτεται ευθέως της διαφανούς λειτουργίας των θεσμών ανήκει στα καθήκοντα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία θα πρέπει να επιτελέσει το έργο της, αναζητώντας κάθε πρόσφορο προς τούτο αποδεικτικό μέσο, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους φακέλου της έρευνας που διενεργήθηκε για τις καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης