Για έναν πρωτότυπο και ευρηματικό τρόπο διαμαρτυρίας, με σκοπό να αναδειχθούν τα προβλήματα της περιοχής λόγω των μεταναστών, έκανε λόγο ο ένας εκ των διοργανωτών του μπάρμπεκιου που πραγματοποιήθηκε στα Διαβατά απέναντι από το σημείο όπου φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο κ. Δ. Ζιαμπάζης μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, όπου καλεσμένος ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος σχολίασε πρώτος το μπάρμπεκιου λέγοντας ότι είναι «ποινικά κολάσιμο ψήσιμο χοιρινού δίπλα σε δομές προσφύγων μουσουλμάνων», προκαλώντας τους χρήστες των social media.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζιαμπάζης είπε: «Θα φάμε χοιρινό και θα πιούμε αλκοόλ για να αναδείξουμε ότι δεν θα ανεχτούμε τα φαινόμενα γκετοποίησης που βλέπουμε και στην Ευρώπη», προσθέτοντας πως οι άνθρωποι αυτοί «έχουν διαφορετική κουλτούρα» και υποστηρίζοντας ότι «όλα αυτά τα χρόνια, η εμπειρία στην Ευρώπη δείχνει ότι δεν αφομοιώνονται από τις τοπικές κοινωνίες».

Κληθείς να σχολιάσει ότι πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες, είπε: «Να σταματήσει αυτό το παραμύθι. Το 80% δεν είναι καν από εμπόλεμες περιοχές, φοράνε ακριβά ρούχα και πολλές τοπικές κοινωνίες έχουν πρόβλημα με αυτό ακριβώς. Παρενοχλούν τις κοπελίτσες».

Ο Δ. Ζιαμπάζης προειδοποίησε ότι «στο μέλλον θα περάσουμε σε πιο ακραίες καταστάσεις» και επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς «ακραίοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να έχει το “ακραίο μέτρο”» είπε και χαρακτήρισε «τυχοδιώκτες» τους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι εκτιμά ότι δεν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες.

«Εμείς είμαστε πραγματικά ανθρωπιστές και δημοκράτες. Αν ήταν ανθρωπιστές οι της παράταξης του Γιαννούλη, θα ενδιαφέρονταν για τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών που υποβιβάζονται» κατέληξε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις του Δ. Ζιαμπάζη, αλλά κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για την αντίδραση των βουλευτών Κυρανάκη και Πλεύρη στην εκδήλωση.

«Δεν βάζεις πλάτη με ακραίες κινήσεις και κυρίως δεν βάζεις πλάτη όταν δύο βουλευτές δεν κρατούν τη γραμμή του πρωθυπουργού, αλλά αυτήν των ακραίων» είπε υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος στηρίζει την κυβερνητική προσπάθεια αντιμετώπισης του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: Ant1news.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης