Σε μια συνομιλία του με τους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε «διορθωτικές κινήσεις» στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει σενάρια περί ανασχηματισμού, απάντησε στους Ελληνες δημοσιογράφους: «Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…». Οταν δε, οι δημοσιογράφοι επέμεναν, προσέθεσε: «Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσης ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Η στρατηγική σχέση είναι δεδομένη. Η σχέση Ελλάδας – Ισραήλ είναι μια σχέση με βάθος και περιεχόμενο. Επιδιώκουμε να τη διευρύνουμε και σε νέα πεδία».

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα πεδία συνεργασίας, έκανε λόγο για τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, ο τουρισμός και ο ξενοδοχειακός κλάδος, η πράσινη οικονομία και η διαχείριση των υδάτων, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες.

«Βλέπω τεράστιο ενδιαφέρον και στο κομμάτι της υψηλής τεχνολογίας για τον απλούστατο λόγο ότι η πλευρά του Ισραήλ έχει σημαντικές επιχειρήσεις κι εμείς έχουμε τους μηχανικούς, το ανθρώπινο κεφάλαιο αλλά και την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι συζητήθηκε το θέμα της Τουρκίας στη συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό: «Εθεσα τη μεγάλη εικόνα του αποσταθεροποιητικού ρόλου της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» σημείωσε, ενώ σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις της Τουρκίας για την Συμφωνία Οριοθέτησης Θαλάσσιων Ζωνών Ελλάδας-Ιταλίας τόνισε: «Διαβάζω με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις Τούρκων αξιωματούχων για τη Συμφωνία, οι οποίες είναι αντικρουόμενες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης