Η διοίκηση της «Δύναμης Ζωής» έδειξε εμπράκτως τι σημαίνει ο συνδυασμός άσκησης χρηστής διοίκησης και κοινωνική πολιτική, με τη συνολική οικονομική ενίσχυση, ύψους 82,3 εκ ευρώ, του δημοσίου συστήματος Υγείας, τονίζει η παράταξη της Ρ. Δούρου, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση του περιφερειακού σχεδιασμού για την υγεία που ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.  

Συγκεκριμένα η παράταξη χαρακτηρίζει «φληναφήματα» την οικοδόμηση ενός παγκόσμιου brand name «Περιφέρεια Υγείας» που επικαλείται «αορίστως ο περιφερειάρχης με τη δημιουργία ενός διχτύου προστασίας της διατήρησης της υγείας όλων των πολιτών, μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου σε εφτά θανάσιμα νοσήματα, τα οποία εφόσον κάποιος τα προλαμβάνει βάσει του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) πριν εμφανιστούν, τότε είναι πλήρως ιάσιμα και άρα έχουμε μείωση της θνησιμότητας. Φορέας υλοποίησης του δικτύου θα είναι οι δήμοι με χρηματοδότηση και συντονισμό της Περιφέρειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παράταξη της κ. Δούρου σημειώνει ότι «οι μάσκες έπεσαν σχετικά με τις προθέσεις του Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη», υπενθυμίζοντας τη στρατηγική επιλογή της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας, «να στηρίξει τη δημόσια υγεία, μέσα από τη χρηματοδότηση, με 40 εκατομμύρια ευρώ, για αγορά σύγχρονου εξοπλισμού 31 δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής, με 20 εκατομμύρια των στρατιωτικών νοσοκομείων καθώς και τη στήριξη με 22,3 εκατομμύρια της λειτουργίας 54 Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ)».

Σημειώνει ότι ήταν η μοναδική Περιφέρεια που προχώρησε, μέσω σύμβασης με το υπουργείο Υγείας, και με προώθηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, στη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, «χωρίς να επιχειρήσει να υποκαταστήσει την κεντρική εξουσία»

Επίσης τονίζει ότι η αγορά σύγχρονου εξοπλισμού, με αναγκαία, τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα στα δημόσια νοσοκομεία αφορά «και την πρόληψη», π.χ. μέσα από την αγορά σύγχρονων μηχανημάτων για μαστογραφίες, αξονικών και μαγνητικών τομογράφων, ψηφιακών στεφανιογράφων, κ.ά..  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης