Δημήτρης Κουτσούμπας: «Θα έχουμε νέο κύκλο κρίσης»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014, 05:35
Δημήτρης Κουτσούμπας:  «Θα έχουμε νέο κύκλο κρίσης»
«Η κυβέρνηση λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι με την έξοδο στις αγορές η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και φεύγει από την εποπτεία και την επιτήρηση. Γιατί η ΕΕ έχει συγκροτήσει μηχανισμούς επιτήρησης για όλες τις χώρες, ανεξάρτητα εάν έχουν ή δεν έχουν μνημόνια, αν έχουν υψηλό ή χαμηλό χρέος, αν δανείζονται με 2 ή με 6%», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο Αχελώος tv.

«Στις ευρωεκλογές χρειάζεται να τιμωρηθεί ο πυρήνας της πολιτικής και της δράσης των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η επιλογή τους υπέρ των μονοπωλίων, υπέρ του μονόδρομου της ΕΕ. Δεν συνιστά πραγματική τιμωρία η μετακίνηση από το ένα κόμμα του ευρωμονόδρομου στο άλλο, όπως από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ που εξαπατά το λαό ότι η ΕΕ, από τα μέσα και από τα πάνω με τις διαπραγματεύσεις και τάχα καλύτερες συμμαχίες, θα μετατραπεί σε «Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών». Που έχει βάλει σκοπό του να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ που σάπισε, έτσι όπως αυτό αποδεικνύεται και από τις μετεγγραφές που έχει κάνει» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ο Δημήτρης Κουτσούμπα ανέφερε ότι «δεν έχουμε κανένα λόγο να πανηγυρίζουμε» και πρόσθεσε: «Αυτά τα δανεικά, όπως και τα προηγούμενα, θα πάνε για τη στήριξη του κεφαλαίου, την ανάκαμψη της κερδοφορίας του και όχι για τις λαϊκές ανάγκες. Για τα νέα δανεικά έχει μπει υποθήκη η ζωή και το μέλλον του λαού και των παιδιών του, το τσάκισμα των δικαιωμάτων του».

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθούν από τους πανηγυρισμούς για έξοδο στις αγορές», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να παρασυρθούν από τους πανηγυρισμούς για έξοδο στις αγορές, δεν πρέπει να παρασυρθούν από την όποια πιθανή μικρή ανάκαμψη ακολουθήσει στη συνέχεια, εμείς δεν κάνουμε καταστροφολογία ,εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι πρωτόγονες πλεόνασμα θα υπάρξει ,μετά από τέτοια βαθιά κρίση που είχε η ελληνική καπιταλιστική κρίση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει ανάκαμψη, μόνο που αυτή η ανάπτυξη θα είναι μικρή, ασθενική και πολύ σύντομα θα έχουμε νέο κύκλο κρίσης ,μόνο που αυτός θα είναι πιο βαθύς».

Αφού όλα αυτά θα πατήσουν πάνω σε σωρεί αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, θα πατήσουν πάνω στη μόνιμη εποπτεία της ΕΕ, στα μνημόνια διαρκείας.

Τέλος, μιλώντας για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές τονίζει ότι η μάχη κρίνεται στον πρώτο γύρο και εκεί «πρέπει ο λαός να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ» και υπογραμμίζει: «Δεν στηρίζουμε υποψηφίους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αποδέχονται τη μετατροπή της τοπικής διοίκησης σε μακρύ χέρι του κράτους, στηρίζουν τις λογικές της ανταποδοτικότητας, της εμπορευματοποίησης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και υλοποιούνται εδώ και χρόνια από γαλαζοπράσινες και ροζ διοικήσεις. Το «μικρότερο κακό» έγινε το όχημα για να αποσπασθεί η λαϊκή στήριξη, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, σε επιλογές που λειτούργησαν σε βάρος του λαού και έγιναν το σκαλοπάτι για ένα μεγαλύτερο κακό. Υπάρχει πλέον πλούσια πείρα. ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές είναι το μόνο που μπορεί να εκφράσει γνήσια τη μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην ΕΕ και να αποτυπώσει την αντίθεση του λαού απέναντι «στην αντιλαϊκή πολιτική αυτής της καπιταλιστικής ένωσης».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014, 05:40