Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στις 21 και 22 Απριλίου ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Αμανατίδης θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης θα έχει επαφές με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα έχει εκτενή συνεργασία με τον επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτη Φωτίου, στο πλαίσιο της εμβάθυνσης του υφισταμένου Προγράμματος Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Υπηρεσίας Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Αμανατίδης θα αποτίσει φόρο τιμής στα Φυλακισμένα Μνήματα και θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ελληνοποντίων Συλλόγου «Υψηλάντης», και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλαδιτών Κύπρου, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης