«Με αφορμή δημοσιεύματα για την υποβολή σχεδίου, σύμφωνα με το οποίο επίτροπος θα μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη για την εκτέλεση του ελληνικού προϋπολογισμού, η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι η αρμοδιότητα αυτή ανήκει αποκλειστικά στην ελληνική κυβέρνηση» ανέφερε μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

«Αυτό, εξάλλου, τονίζεται και στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης-27ης Οκτωβρίου, όπου επισημαίνεται ότι η εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής αποτελεί ευθύνη των ελληνικών αρχών. Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής και σε συνεργασία με τους εταίρους, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε σειρά ενεργειών για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και τη στενότερη παρακολούθηση της πορείας επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ταυτόχρονα, και με την τεχνική υποστήριξη που παρέχει η “Ομάδα Δράσης”, συνεχίζονται οι προσπάθειες βελτίωσης της αποδοτικότητας και συνολικής μεταρρύθμισης του κρατικού μηχανισμού. Ήδη, τα αποτελέσματα αυτής της μεγάλης προσπάθειας αποτυπώνονται στα στοιχεία του πρωτογενούς δημοσιονομικού ελλείμματος (δηλαδή, αφού έχουν αφαιρεθεί οι δαπάνες για τόκους), το οποίο από 24 δις ευρώ ή 10,3% του ΑΕΠ το 2009, εκτιμάται ότι μειώθηκε στα 5,2 δις ή 2,4% του ΑΕΠ το 2011», κατέληξε.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης