Σε συμφωνία με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο δεν κατατέθηκε από τις 6 Δεκεμβρίου το όνομα του Γ. Αποστολόπουλου στις δικαστικές αρχές, δήλωσαν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης και η συνήγορός του Έλενα Τζούλη. Υποστήριξαν ότι η συμφωνία έγινε προκειμένου να μη διαρρεύσει το όνομα και εξαπέλυσαν αιχμές για κωλυσιεργία, καθώς υποστήριξαν ότι κατατέθηκε το όνομα επισήμως στις 12 Δεκεμβρίου και από τότε μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης από τον Λάκη Λαζόπουλο δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα.

Η Έλενα Τζούλη δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση «για την ηθική βλάβη που υπέστη ο κ. Χαϊκάλης» και, όπως είπε, «ζητήσαμε την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του κ. Αποστολοπούλου για να διαπιστωθεί από ποιον ειδοποιήθηκε και δεν πήγε στο τελευταίο ραντεβού, καθώς και για να εντοπιστεί το πρόσωπο που θα του έδινε τα χρήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα η δικηγόρος επισήμανε ότι θα ήταν πραξικόπημα να κλείσει η υπόθεση χωρίς άρση του απορρήτου. Ο Παύλος Χαϊκάλης δήλωσε ότι αναμένει τη μήνυση του πρωθυπουργού και, όταν δει το περιεχόμενό της, τότε θα καταθέσει μήνυση για ψευδή καταμήνυση.

«Το βιντεοσκοπημένο υλικό είναι ​νόμιμο γιατί είναι το μόνο που μπορεί να θεμελιώσει αδίκημα κατά του πολιτεύματος»Η κ. Τζούλη αναφέρθηκε στην κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου λέγοντας ότι ουσιαστικά αποτελεί «παραδοχή του ίδιου ότι διέπραξε το αδίκημα» και χαρακτήρισε γελοία τη δικαιολογία ότι ήθελε να αποδείξει πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι αργυρώνητος. Επισήμανε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ γνώρισε το συγκεκριμένο πρόσωπο όταν ήταν στη Νέα Δημοκρατία «από τον κ. Σαμάρα, ως φίλο και σύμβουλο του συνεργάτη του Δημήτρη Σταμάτη, για να βοηθήσει στην υπόθεση των CDS».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τις δηλώσεις στον φακό του zougla.gr:

Στη συνέχεια η δικηγόρος περιέγραψε τι συνέβη από την ημέρα που έγινε η πρώτη καταγγελία στην Εισαγγελία μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης: «Στις 6/12, όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στον Π. Χαϊκάλη και τον Γ. Αποστολόπουλο, προσήλθαμε στην Εισαγγελία. Σε συμφωνία με τον κ. Ντογιάκο, παρουσία του κ. Παναγιωτόπουλου και του προέδρου των ΑΝΕΛ, συμφωνήθηκε να μην κατονομαστεί ο δράστης, προκειμένου να μη διαρρεύσει το όνομα. Πρότεινε ο κ. Ντογιάκος να κατονομαστεί το πρόσωπο την ημέρα που θα πήγαινε για τα χρήματα».

Όταν στις 12 Δεκεμβρίου ο Γ. Αποστολόπουλος δεν πήγε στο ραντεβού, ενημερώθηκαν, όπως είπε η κ. Τζούλη, αμέσως οι αρχές. Μάλιστα «το ίδιο απόγευμα ο Π. Χαϊκάλης απαίτησε από την αστυνομία να μεταβεί το ίδιο βράδυ στο σπίτι του Αποστολόπουλου για να βρει το χρηματικό ποσό. Απάντησαν ότι δεν μπορούν χωρίς εντολή εισαγγελέα». Την επόμενη μέτρα, δήλωσε η δικηγόρος, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος τής είπε ότι απόφασή του ήταν να αναμένουν.

«Θα ήταν πραξικόπημα αν κλείσει η έρευνα χωρίς άρση του απορρήτου»

Για το υλικό που έχει καταθέσει ο Παύλος Χαϊκάλης στην Εισαγγελία υποστηρίχθηκε ότι είναι «νόμιμο γιατί είναι το μόνο που μπορεί να θεμελιώσει αδίκημα κατά του πολιτεύματος». Επίσης διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι «ο κ. Αποστολόπουλος ενδεχομένως κατέγραφε για να εκβιάσει τον Χαϊκάλη σε περίπτωση που άλλαζε γνώμη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διαφορετικά, γιατί δεν το πήγε πουθενά;». Μάλιστα, ζητήθηκε η κατάθεσή του στον εισαγγελέα προκειμένου να του υποβάλουν μήνυση.

Τέλος, τονίστηκε ότι «ακόμα δεν έχει γίνει απομαγνητοφώνηση του υλικού από την ΕΛΑΣ. Τώρα γίνεται από ό,τι μαθαίνουμε. Διενεργείται μια προανάκριση χωρίς να έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας απομαγνητοφωνημένα κείμενα. Δεν μπορεί να κλείσει η έρευνα χωρίς να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών. Θα ήταν πραξικόπημα».

Ο Παύλος Χαϊκάλης ανέφερε πως «όταν έγινε η ιστορία με τους κουμπαράδες, ο Πάνος Σκουρλέτης κλήθηκε εντός 24 ωρών», επισημαίνοντας ότι στη δική του περίπτωση υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις.

Στην Εισαγγελία Εφετών προσήλθε στις 11.10 το πρωί της Κυριακής ο  Παύλος Χαϊκάλης.

Ο κ. Χαϊκάλης κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για τις καταγγελίες περί απόπειρας χρηματισμού του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης