Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να διευρυνθεί το κατηγορητήριο κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και να παραπεμφθεί πέρα από τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος για ένα ακόμα κακούργημα, αυτό της απιστίας περί την υπηρεσία.

Οι νέες εξελίξεις φαίνεται να δρομολογούνται μετά τα έγγραφα του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που έφθασαν στην Προανακριτική Επιτροπή και από τα οποία προκύπτει ότι η Γαλλία επίσημα διαβίβασε στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών την λίστα Λαγκάρντ για να αξιοποιηθεί μόνο φορολογικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου καταλήγει σε βάρος τους καθώς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν όλα τα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στο όνομα τους.

Σημειώνεται ότι το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ αναμένεται να σταλεί στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση, μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Πάντως, οι συγγενείς αμφισβητούν ότι έχει συνταχθεί πόρισμα και δεν έχουν ενημερωθεί για κάτι τέτοιο και πως δεν έχουν κληθεί για να δώσουν κατάθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τα δύο αποκαλυπτικά πρωτοσέλιδα του zougla.gr για την υπόθεση:

Oι Γάλλοι αδειάζουν Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013, 20:10

Για κακούργημα ο εξάδελφος, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013, 13:12

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης