Ο Παντελής Καψής προχώρησε σε διευκρινίσεις όσον αφορά στα όσα συνέβησαν στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως η ομιλία του Λουκά Παπαδήμου, συζητήθηκε ευρύτατα στο υπουργικό συμβούλιο και οι υπουργοί παρατήρησαν ότι οι τηλεοπτικές κάμερες έπρεπε να μεταδώσουν όλη την εισήγηση του πρωθυπουργού. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως είναι πιθανό να υπάρξει δημόσια παρέμβαση του Λουκά Παπαδήμου σήμερα, Σάββατο, προκειμένου να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις.

Για την αναπλήρωση των παραιτηθέντων υπουργών ξεκαθάρισε πως το ζήτημα θα έχει ολοκληρωθεί, το πιθανότερο μέχρι τη Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Χρήστο Παπουτσή τόνισε πως έθεσε ζήτημα για τους κατώτατους μισθούς και την κατάργηση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, λέγοντας πως μπορεί να εγερθεί νομικό θέμα, ωστόσο υπήρξε η επισήμανση ότι έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο το 1985 με το άρθρο 4 η ισχύς του οποίου είχε προσωρινό χαρακτήρα.

Επιπλέον, σημείωσε πως ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στο υπουργικό συμβούλιο για τα όσο τέθηκαν στο τραπέζι στη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αρνητική στάση των Ευρωπαίων εταίρων.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αυτή η στάση εκφράζει τις αμφιβολίες για τη δέσμευση της χώρας στην υλοποίηση του προγράμματος το χρονικό διάστημα πριν και μετά τις εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης