Νέα στοιχεία για την υπόθεση της αγοράς των εμβολίων επί υπουργίας Δημ. Αβραμόπουλου διαβιβάστηκαν στη Βουλή. Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται σε δικογραφία που είχε τεθεί στο αρχείο και ανασύρθηκε υπό το φως της έρευνας για το σκάνδαλο της Novartis.

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς απέστειλε, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για την προμήθεια των εμβολίων επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου μαζί με τα συγκριτικά οικονομικά στοιχεία της αγοράς των ίδιων σκευασμάτων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εισαγγελικές αρχές, όπως φαίνεται, έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τους υποχρεώνουν βάση όσων ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και το Σύνταγμα, να αποστείλουν τη δικογραφία αμελλητί στη βουλή, χωρίς περαιτέρω αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία αφορά την προμήθεια σχεδόν 8 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων που ελήφθησαν το 2009 για τον περιβόητο ιό Η1Ν1, η διερεύνηση της οποίας είχε ξεκινήσει το Μάιο του 2014. Ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σέβης,που είχε αναλάβει τότε την έρευνα, είχε ζητήσει να του αποσταλούν από το ΚΕΕΛΠΝΟ σειρά εγγράφων για την υπόθεση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης