Διάσκεψη Προέδρων: Δεν έπρεπε να είχε τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τον Κατσίφα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018, 16:49
Διάσκεψη Προέδρων: Δεν έπρεπε να είχε τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τον Κατσίφα
Αποστάσεις από τον Νικήτα Κακλαμάνη και την πρωτοβουλία την οποία έλαβε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο κοινοβούλιο για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα πήρε σήμερα, Δευτέρα, η πλειοψηφία της διάσκεψης των προέδρων. «Η πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Κακλαμάνης δεν έπρεπε να αναληφθεί» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. 

Βούτσης: «Κάθε κόμμα είχε και έχει δημόσια εκφράσει τις απόψεις του, άρα αφού ήταν γνωστές οι θέσεις των κομμάτων και αρκετά διαφορετικές δεν έπρεπε να ληφθεί αυτή η πρωτοβουλία»

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης είπε: «έγινε μία συζήτηση αρκετά αναλυτική, έλαβαν τομ λόγο όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Από όλες τις άλλες πλευρές χωρίς να ανέβουν οι τόνοι ειπώθηκε ότι έπρεπε να ειπωθεί. Η πολιτική αποτίμηση αυτής της συζήτησης κατατείνει στο ότι ήταν μια πρωτοβουλία η οποία έπρεπε να αποφευχθεί.

Ήταν και είναι γνωστές όλες οι θέσεις των κομμάτων για αυτό το τραγικό συμβάν Είναι αυτονόητη και η έκφραση της λύπης προς τους οικείους όπως αυτονόητο είναι κι αυτό που ζητούν οι ελληνικές αρχές δηλαδή τη διερεύνηση σε βάθος όλων των περιστατικών που οδήγησαν σε αυτό τον θάνατο. Κάθε κόμμα είχε και έχει δημόσια εκφράσει τις απόψεις του, άρα αφού ήταν γνωστές οι θέσεις των κομμάτων και αρκετά διαφορετικές δεν έπρεπε να ληφθεί αυτή η πρωτοβουλία».

Με τη συγκεκριμένη θέση αυτή εκτός από τον ΣYΡIZΑ συντάχτηκε τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ.

Ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων σημείωσε «από τη στιγμή που ο Κακλαμάνης πήρε την συναίνεση του σώματος για την ενός λεπτού σιγή ήταν τυπικά νόμιμη» και πρόσθεσε «για τέτοια θέματα θα πρέπει να αποφασίζει η διάσκεψη των προέδρων».

Ν. Κακλαμάνης: «Δεν θεωρώ πως παραβίασα τον κανονισμό. Κάντε μου πρόταση μομφής»


Τον λόγο έλαβε και ο Ν. Κακλαμάνης ο οποίος τόνισε ότι δεν θεωρεί  πως παραβίασε τον κανονισμό και ανέφερε απευθυνόμενος στους παρόντες «αν θεωρείτε ότι παραβίασα τον κανονισμό κάντε μου πρόταση μομφής. Εσείς μιλάτε για σκοτωμένο, εγώ μιλάω για δολοφονία».

Η Νέα Δημοκρατία στήριξε την πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Βουλής ενώ θετική στάση κράτησε και η Χρυσή Αυγή οποία έχει ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018, 16:49