Αυστηρό μήνυμα προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία αποφάσισε τη συνέχιση της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τη Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη, έστειλε το μεσημέρι της Παρασκευής η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου. Η υπουργός κάλεσε για άλλη μία φορά τους συνδικαλιστές, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σε δήλωσή της τονίζει ότι η Πολιτεία με κάθε τρόπο οφείλει να προστατεύσει όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες καθώς και το γενικό συμφέρον, προσθέτοντας ότι η ΠΝΟ «δεν μπορεί να κρατά ομήρους τους Έλληνες πολίτες και να απειλεί την τουριστική περίοδο», προκαλώντας ζημιά στην οικονομία και την εικόνα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τόσο εγώ όσο και οι άλλοι υπουργοί είμαστε διαθέσιμοι μέχρι και την τελευταία στιγμή για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απαραίτητη ενέργεια απαιτηθεί για την άρση του αδιεξόδου», τονίζει η Άννα Διαμαντοπούλου και επεσημαίνει ότι «οι υπουργοί της κυβέρνησης συζητούσαν επί ώρες με την ΠΝΟ τα θέματα που τους απασχολούσαν και έδωσαν για μια ακόμα φορά εγγράφως εγγυήσεις για τις προθέσεις και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε τις απαντήσεις της υπουργού ως μη ικανοποιητικές στα αιτήματα των ναυτεργατών και αποφάσισε να μην προχωρήσει σε ψηφοφορία αλλά στην υλοποίηση της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης τη Μ. Εβδομάδα.

Η απεργία συμπεριλαμβάνει τα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη τη Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012 και από ώρα 00.01 μετά τα μεσάνυχτα και λήξη τη Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 και ώρα 24.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης