Διαξιφισμοί ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις περί «φετίχ»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012, 21:32
Διαξιφισμοί ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις περί «φετίχ»
Φωτιές άναψε η συνέντευξη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην τηλεόραση της ΝΕΤ, όταν ρωτήθηκε από την Έλλη Στάη για παλαιότερη δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος είχε πει πως «το ευρώ δεν αποτελεί φετίχ για τη χώρα». Ο κ. Τσίπρας είπε πως δεν είναι δυνατόν να αποτελεί για μια χώρα φετίχ το νόμισμα, το ευρώ είναι νόμισμα, όχι φετίχ.

Αποτέλεσμα ήταν η οξεία αντιπαράθεση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος προειδοποιεί ότι κάποιοι ψάχνουν την ευκαιρία για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι για εμάς το ευρώ δεν είναι ένα “φετίχ”. Επιβεβαιώνει τέτοιες κρίσιμες ώρες ότι τζογάρει για το λόμπι της δραχμής. Και αποδεικνύει πόσο ανεύθυνος και επικίνδυνος είναι. Την απάντηση στον κ. Τσίπρα θα δώσουν, την Κυριακή, με την ψήφο τους, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Θα του πουν ότι θέλουν να μείνουν στο ευρώ και στην Ευρώπη, με αξιοπρέπεια, αλλαγή πολιτικής, ανάπτυξη και κοινωνική Δικαιοσύνη», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.


Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη ΝΔ «κόμμα της λάσπης» σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου, γιατί «ο χαρακτηρισμός του ΣΥΝ σε non paper της ΝΔ ως το «κόμμα της δραχμής» με αναφορά σε «κείμενο της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής» εντάσσεται στη γνωστή τακτική λασπολογίας, συκοφαντίας και εξαπάτησης των πολιτών. Το μόνο δηλαδή στο οποίο ελπίζει η ΝΔ δύο μέρες πριν τις εκλογές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «Ο επιθεωρητής Κλουζό της ΝΔ, κ. Μιχελάκης, ανακάλυψε πάλι τη δραχμή, βρίσκοντας ένα κείμενο του προσυνεδριακού διαλόγου στο τελευταίο συνέδριο του ΣΥΝ, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Κατανοούμε το άγχος και την αγωνία της ΝΔ στο να κρύψει αφενός ότι το πραγματικό της πρόγραμμα είναι το δεύτερο μνημόνιο, δηλαδή οι περαιτέρω απολύσεις και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και αφετέρου ότι ένα μέρος του πολιτικού της προσωπικού είναι βουτηγμένο στα σκάνδαλα και τη διαπλοκή. Φαίνεται όμως ότι για τη ΝΔ του κ. Σαμαρά δεν υπάρχει κανένα όριο στην αυτογελοιοποίηση» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012, 21:36