Διαδοχικές επαφές Αβραμόπουλου στην Εσθονία - Επί τάπητος μεταναστευτικό και ασφάλεια

Διαδοχικές επαφές Αβραμόπουλου στην Εσθονία - Επί τάπητος μεταναστευτικό και ασφάλεια
Η ανάδειξη του μεταναστευτικού και της ασφάλειας ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης του επιτρόπου Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλου στο Ταλίν, η οποία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, εν όψει της ανάληψης από την Εσθονία της προεδρίας της Ε.Ε.

«Ο υπουργός με διαβεβαίωσε ότι το μεταναστευτικό και η ασφάλεια θα βρίσκονται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας της εσθονικής προεδρίας» δήλωσε ο επίτροπος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον υπουργό Εσωτερικών Χάνο Πεβκούρ.

Επισκεπτόμενος τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη Λειτουργική Διαχείριση Πληροφοριακών Συστημάτων Μεγάλης Κλίμακας στους τομείς των ελευθεριών, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης (EU-LISA), ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι ο οργανισμός EU-LISA θα ενισχυθεί σημαντικά, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο τόσο των προσπαθειών μας για διαλειτουργικότητα όσο και στην ευρωπαϊκή ατζέντα για την ασφάλεια.

«Στο μέλλον ο EU-LISA θα διασυνδεθεί με τη λειτουργία του Συστήματος Εισόδου/Εξόδου καθώς και του Συστήματος Ταξιδιωτικών Πληροφοριών και Αδειοδότησης. Στο πλαίσιο αυτό, ο EU-LISA θα εξελιχθεί σε ένα πραγματικό κέντρο αριστείας ΤΠΕ (Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας ). Ωστόσο, ο EU-LISA έχει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, και κυρίως σε ό,τι αφορά στη συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων των αιτούντων άσυλο και των παράτυπων μεταναστών, όπως προτείναμε με την αναθεώρηση του κανονισμού Eurodac» πρόσθεσε.

Κατά την επίσκεψή του συναντήθηκε με την πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, 10:25