«Η μεγάλη ζημιά που διαιωνίζεται, είναι η παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στην εξουσία. Ως εδώ και μην παρέκει! Στα πλαίσια της αντιπολιτευτικής μας τακτικής, δεν πρόκειται να ξαναψηφίσουμε οτιδήποτε δεν έχει την πλήρη συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον στα θέματα που έχουν αιχμές να προσπαθήσουν να τα «βρούνε» οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε ο πρώην Υπουργός και δήλωσε: «Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Έχει δημιουργήσει τεράστια ζημιά και θα δημιουργήσει μεγαλύτερη».

«Οι σκηνές στον Σαρωνικό» είπε χαρακτηριστικά «είναι ένα δείγμα τι μπορεί να καταφέρει μια κυβέρνηση η οποία έχει χάσει κάθε δυνατότητα και απέχει από την σοβαρότητα».

Και επεσήμανε: «Άποψή μου, είναι πως πρέπει πλέον να είμαστε οξύτεροι αντιπολιτευτικά, δηλαδή πρέπει ακόμη και να φέρουμε τον κόσμο στις πλατείες. Η κυβέρνηση αυτή έχει συμπληρώσει με την παρούσα της μορφή δύο χρόνια – συνολικά δυόμιση- και η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε αυτή την κυβέρνηση να παραμείνει υπό αυτές τις παραμέτρους στην εξουσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ιστορία στον Σαρωνικό ήταν αποκαλυπτική: Τι μπορεί να δημιουργήσει από ένα μικρό ατύχημα μια τελείως άχρηστη διακυβέρνηση. Μιλάμε για ένα μικρό βαπόρι που βούλιαξε 200-300 μέτρα από την ακτή και κατάφεραν και μολύνθηκε όλη η Αττική!» συνέχισε.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του παρουσίας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, σημείωσε: «Όλοι για ανάπτυξη μιλάμε, γιατί ανάπτυξη χρειάζεται. Χρειάζονται επενδύσεις για να μπορέσουν να δημιουργηθούνε θέσεις εργασίας, αυτό είναι το μέγα ζητούμενο στην οικονομία. Αυτές θα δημιουργήσουν ζήτηση η οποία με την σειρά της θα δημιουργήσει τους παράγοντες περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομίας».

«Η συνταγή της ΝΔ είναι λιγότεροι φόροι, και επίσης να πάμε στους δανειστές και να πούμε ότι το 3,5% πλεόνασμα δεν γίνεται να εξυπηρετηθεί» υπογράμμισε.

Και συνεχίζοντας παρατήρησε: «Η εντύπωση που σε μεγάλο βαθμό διατηρεί και η κυβέρνηση σήμερα (αυτό είναι το DNA του ΣΥΡΙΖΑ), ότι το δημόσιο είναι αυτό που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση, ότι οι δημόσιες επενδύσεις μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, είναι ένα νεκρό πρότυπο, ανήκει σε άλλη εποχή».
«Η απάντηση του κ. Λαπαβίτσα στο πού θα βρούμε τα λεφτά, είναι ότι θα φύγουμε από το ευρώ και θα τυπώσουμε χαρτονόμισμα. Η συνέχεια που δεν θα την έλεγε ποτέ είναι ότι θα τυπώσουμε χαρτονόμισμα χωρίς καμία αξία, θα δημιουργήσουμε υπερπληθωρισμό και θα γίνουμε Βενεζουέλα» ανέφερε επικριτικά.

«Η πραγματικότητα είναι μια» τόνισε ο κ. Δένδιας «ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταφέρει κάτι, γιατί στο ίδιο το γενετικό της υλικό έχει στο μυαλό της μόνο το Δημόσιο, ότι μόνο το Δημόσιο μπορεί να τα καταφέρει. Αλλά από την εμπειρία μας στην Ελλάδα και το μικρό παιδί στον δρόμο ξέρει ότι αυτός που δεν μπορεί να τα καταφέρει, είναι το Δημόσιο στον τομέα των επενδύσεων».

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το Δημόσιο πρέπει να περιοριστεί στο σημαντικότατο στρατηγικό του ρόλο και στην ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων, και στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Αυτοί είναι τεράστιοι στόχοι, αυτούς πρέπει να υπηρετήσει και να αφήσουμε τις επενδύσεις στους ιδιώτες, αφού δημιουργήσουμε το κατάλληλο κλίμα, με λιγότερη φορολόγηση, για να μπορέσουν να ανοίξουν δουλειές και να αντιμετωπιστεί η ανεργία. Λιγότερος ΕΝΦΙΑ, γιατί δεν είναι ο πιο δίκαιος φόρος. Είναι ένας όχι απλά άδικος φόρος, είναι ένας ανόητος φόρος. Είναι δύο φόροι μαζί και έχουμε και εμείς ευθύνη».

«Εάν θέλετε να συμφωνήσουμε να υπάρξουν κίνητρα για την αύξηση των θέσεων απασχόλησης, να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτόν τον τομέα» είπε.

«Ο κ. Ντομπρόβσκις είπε ότι η κυβέρνηση φταίει, αυτό το ξέρουμε» τόνισε και επεσήμανε: «Δεν υπηρετείται το 3,5% πλεόνασμα, ας λένε ότι θέλουν οι δανειστές, να είμαστε σοβαροί. Είναι «θηλιά στον λαιμό», δεν υπηρετείται, θα συνεχίσουμε να αιμορραγούμε. Είπαμε τα κακά της κυβέρνησης, να πούμε και τα κακά των δανειστών».

Και καταλήγοντας ανέφερε: «Το 3,5% είναι θηλιά. Εγώ ούτε αντιμνημονιακός είμαι, ούτε να φύγουμε από την Ευρώπη θέλω, ούτε τέτοια παλαβά, αλλά οδηγεί σε ασφυξία. Αυτό πρέπει συνολικά αυτή η κοινωνία, δια των κομμάτων της, να το παλέψει και να το ανατρέψει. Ελπίζω ότι μετά τις γερμανικές εκλογές, σε αυτή την ισχυρή χώρα, θα επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις».

Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης